Programul "Cornul si laptele", licitatii trucate: Verificari la companii mari de lactate

Joi, 12 Februarie 2015, ora 14:573204 citiri
Programul "Cornul si laptele", licitatii trucate: Verificari la companii mari de lactate
Foto: Rondul de Sibiu

Consiliul Concurentei face joi verificari la mai multe companii mari de produse lactate, existand suspiciuni ca licitatiile pentru programul "Cornul si laptele" au fost trucate.

Este vorba despre licitatiile publice care au avut loc la Consiliul Judetean (CJ) Ialomita, in perioada 2010-2011, la CJ Dolj, in anul 2010, si la CJ Giurgiu, tot in 2010, transmite B1 TV.

Cornuri mucegaite si roase de soareci pentru elevii din Sibiu

Exista suspiciunii ca firmele care s-ar fi inteles intre ele ar fi castigat fiecare cate un lot din respectivele contracte. Mai exact, companiile negociau pretul, iar apoi imparteau contractul, fiecare luand cate o parte.

Astfel, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la societatile respective, de unde s-au ridicat documente, care se afla acum in inspectia echipei de investgatie.

"Cornul si laptele", inlocuit cu o masa calda?

Companiile vizate de ancheta sunt, printre altele, SC Albalact SA, SC Dorna Lactate SA, SC Simultan SRL, SC Lactaprod SRL, SC Deltalact SA, SC FarKas Trans SRL, SC Prodlacta SA si SC Sole Mizo Romania SRL.

In cazul in care Consiliul descopera ca au fost incalcate regulile de concurenta, companiile de lactate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News