Procurorul care l-a trimis in judecata pe Dan Voiculescu, condamnat la 2 ani si 11 luni de inchisoare cu suspendare

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 21:03 7477 citiri
Foto: Arhiva/Captura video B1 TV

Fostul procuror Emilian Eva a fost condamnat, marti, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani si unsprezece luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita si acte de comert incompatibile cu functia, dar si la plata unei amenzi in valoare de 12.000 de lei pentru fals in declaratii.

El a devenit cunoscut dupa ce l-a trimis in judecata, in 2008, pe Dan Voiculescu, in dosarul ICA, in care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de inchisoare.

Magistratii l-au condamnat, marti, pe Eva la 2 ani si 8 luni de inchisoare si 2 ani de interzicere a drepturilor, cu titlu de pedeapsa complementara, pentru infractiunea de luare de mita, dar si la 9 luni de inchisoare pentru operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia.

De asemenea, i-a fost aplicata o amenda in valoare de 12.000 de lei pentru fals in declaratii.

"Aplica inculpatului Eva Emilian pedeapsa de 2 ani si 11 luni inchisoare si 12.000 lei amenda (corespunzatoare pentru 120 zile - amenda a cate 100 lei pe fiecare zi). Suspenda executarea sub supraveghere a pedepsei de 2 ani si 11 luni inchisoare aplicata inculpatului Eva Emilian pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani", se arata in sentinta magistratilor.

Totodata, magistratii au dispus scaderea din pedeapsa aplicata a perioadei pe care acesta a petrecut-o fiind retinut, arestat sau plasat in arest la domiciliu, respectiv intre 09.07.2015 pana in 04.12.2015, inclusiv.

Emilian Eva a fost achitat pentru acuzatia de spalare de bani.

Instanta a mai dispus confiscarea de la fostul procuror a unor sume de bani si tablouri, dar si mentinerea sechestrului pe un imobil din Iasi.

Decizia magistratilor nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Procurorul Emilian Eva a fost suspendat dupa ce a fost trimis in judecata de DNA, in septembrie 2015, pentru luare de mita, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si fals in declaratii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News