Procuroarea Oana Haineala si fostul sef DIICOT, Felix Banila, admisi la Inspectia Judiciara, condusa de Lucian Netejoru

Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 08:49 8200 citiri
Foto: Hepta (Arhiva)

Doi procurori cunoscuti, Oana Schmidt Haineala si Felix Banila, au fost declarati admisi la concursul pentru un post in cadrul Inspectiei Judiciare, conduse de judecatorul Lucian Netejoru. Conform unor surse din magistratura, la concurs s-a inscris initial si Adina Florea, de la Sectia Speciala, dar s-ar fi retras.

La sfarsitul lunii ianuarie, Inspectia Judiciara, condusa de Lucian Netejoru, a declansat un concurs in vederea ocuparii mai multor posturi. Este vorba despre 15 posturi vacante de inspectori judiciari, din care 6 posturi la Directia de inspectie pentru judecatori si 9 la Directia de inspectie pentru procurori. S-au inscrismai multi procurori.

Lista cu cei admisi a fost postata joi seara pe site-ul Inspectiei Judiciare. Nicoleta Ioana Constantin- la Directia de inspectie pentru judecatori si alti patru magistrati la Directia de inspectie pentru procurori: Adriana -Claudia Pampu Romanescu, Adrian Stefan Majeri, Oana Schmidt Haineala si Felix Banila.

Felix Banila - procuror la Parchetul Tribunalului Bacau, fost sef al DIICOT. Magistratul si-a dat demisia de onoare de la conducerea DIICOT, in octombrie 2019, dupa ce presedintele Klaus Iohannis ii ceruse sa plece din fruntea structurii de parchet, pe fondul gestionarii anchetei din Caracal.

Oana Schmidt Haineala - procuror la DIICOT - Structura Centrala. Magistratul a fost secretar de stat in perioada mandatului lui Florin Iordache la sefia Ministerului Justitiei si sefa Corpului de Control al Ministerului Justitiei, in mandatul lui Tudorel Toader. Anterior a fost membru CSM si chiar a condus aceasta institutie timp de un an.

Haineala a mai candidat in acest an fara succes pentru functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Sursa: Inspectia Judiciara

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News