Procurorii DNA, solicitati sa investigheze afirmatiile facute de Geoana si Vanghelie

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 21:409292 citiri
Procurorii DNA, solicitati sa investigheze afirmatiile facute de Geoana si Vanghelie
Foto: Antena 3

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a solicitat Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa investigheze afirmatiile facute de senatorul Mircea Geoana si de primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, cu privire la rolul presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, si al premierului Victor Ponta in obstructionarea dreptului la vot al romanilor din diaspora la alegerile prezidentiale.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei, IPP solicita DNA sa investigheze o posibila incalcare a art. 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie de catre liderii PSD, printre care Victor Ponta si Liviu Dragnea.

"Consideram ca se impune de urgenta ca DNA sa verifice aceste informatii in conditiile in care la cele doua tururi de scrutin pentru alegerile prezidentiale 2014 unui numar de peste 200.000 de romani din diaspora li s-a incalcat dreptul constitutional de a vota, acestia nereusind sa intre in sectiile de votare in intervalul aferent votarii stabilit prin lege, dupa 8 ore de asteptare la coada in fata sectiei", se arata in comunicatul IPP.

Senatorul Mircea Geoana a afirmat ca premierul Victor Ponta este "principalul responsabil" pentru modul de organizare a votului din diaspora.

Votul in diaspora - Geoana: Ponta a decis deliberat sa nu faca mai multe sectii. Va raspunde legal

"Am informatii ca a fost o discutie si stiu clar ca Ponta exclusiv a decis sa nu fie mai multe sectii", a declarat Mircea Geoana.

Vanghelie: Dragnea a zis ca daca se fac sectii in diaspora se pierd alegerile (Video)

Si edilul sectorului 5 a declarat ca "Domnul Dragnea a zis ca daca se vor face mai multe sectii in strainatate se vor pierde alegerile".

A.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News