Procurorii cer arestarea preventiva a lui Mario Iorgulescu: Acum e acuzat de omor

Luni, 17 Februarie 2020, ora 16:46
8393 citiri
Procurorii cer arestarea preventiva a lui Mario Iorgulescu: Acum e acuzat de omor
Foto: captura video Antena Stars

Procurorii din cadrul Parchetului Capitalei cer judecatorilor Tribunalului Bucuresti emiterea unui mandat de arestare preventiva, in lipsa, pentru 30 de zile, pe numele lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante. Tanarul se afla in prezent intr-o clinica din Italia.

Tribunalul Bucuresti a decis luni sa amane, pentru 3 martie, judecarea cererii procurorilor.

Mario Iorgulescu este fiul lui Gino Iorgulescu, seful Ligii Profesioniste de Fotbal.

Potrivit datelor din ancheta, in seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 g/l si se afla sub influenta cocainei cand s-a urcat la volanul unui Aston Martin, masina care este dotata cu un motor ce dezvolta 700 de cai putere. Tanarul a intrat pe contransens intr-un autoturism care mergea cu o viteza redusa, soferul acestuia murind pe loc.

"Toate acestea in conditiile in care, din momentul in care a patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, inculpatul nu a actionat frana, iar in momentul coliziunii pedala de acceleratie era apasata la maximum," acuza procurorii, intr-un comunicat de presa remis luni Ziare.com.

Mai multe detalii despre accident si modul de producere, potrivit datelor din ancheta, la finalul articolului.

Cercetat initial pentru ucidere din culpa

Totul incepe la data de 19 septembrie 2019, cand procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul Iorgulescu Gino-Mario sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

In aceeasi zi, organele de urmarire penala s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, Sectia ATI, unde suspectul era internat din 8 septembrie, pentru aducerea la cunostinta a calitatii procesuale si a acuzatiilor, insa, data fiind starea de sanatate critica a persoanei in cauza, aceasta activitate nu a putut fi realizata, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind ca nu era oportuna.

Transportat in Italia

"La data de 23 septembrie 2019, suspectul fost externat pentru a fi transportat la o clinica de terapie intensiva din Italia, unde a ramas internat pana la data de 07.10.2019, cand a fost externat si preluat de un institut de reabilitare psihiatrica din Italia.

Ulterior, la data de 31.10.2019, a fost internat la o alta clinica din Italia, unde se afla si in prezent," relateaza procurorii.

In continuarea demersurilor de audiere a tanarului si, implicit, de aducere la cunostinta a acuzatiilor, pe 2 octombrie 2019 a fost emis un ordin european de ancheta in acest sens, activitatea dispusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti fiind finalizata de autoritatile judiciare italiene pe 23 octombrie 2019.

Prin ordonanta din data de 20 decembrie 2019 a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva lui Gino Mario Iorgulescu pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, "inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunostinta a noii calitati procesuale, insa acesta nu s-a prezentat, invocand, prin aparatorii sai, motive de natura medicala, solicitand ca activitatile sa fie efectuate tot prin procedura judiciara internationala."

Ulterior, prin ordonanta din 23 ianuarie 2020, procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptelor retinute in sarcina lui Iorgulescu din infractiunile de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, in infractiunile de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante "si a fost emis un nou ordin european de ancheta, vizand audierea inculpatului, cu aducerea prealabila la cunostinta atat a calitatii de inculpat, cat si a schimbarii incadrarii juridice, activitate adusa la indeplinire de autoritatile judiciare italiene la data de 12 febuarie 2020."

Acuzatiile procurorilor

In ordonanta din data de 23 ianuarie 2020 s-a retinut ca in cauza exista probe care contureaza urmatoarea situatie de fapt:

La data de 8 septembrie 2019, avand o alcoolemie de 1,96 g/l si fiind sub influenta cocainei, intentionand sa se deplaseze din satul Gulia, comuna Tartasesti, spre un club din Parcul Herastrau, Iorgulescu a condus o masina Aston Martin cu o viteza ce depasea cu mult viteza legala de 50 km/h in localitate, pe fondul unei crize de gelozie si intr-o stare de furie, patrunzand pe culoarea rosie a semaforului cu viteza de 145 km/h in intersectia dintre Sos. Chitilei si str. Teodor Neagoe, accelerand pana la 162 de km/h in momentul in care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteza redusa pe banda I, urcand vehiculul cu partea stanga pe un scuar, apasand la maximum pedala de acceleratie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvolta 700 de cai putere, patrunzand pe contrasens si intrand in coliziune frontala, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.-A., care a decedat pe loc. Toate acestea in conditiile in care, din momentul in care a patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, inculpatul nu a actionat frana, iar in momentul coliziunii pedala de acceleratie era apasata la maximum.

"Procedand in acest mod, inculpatul a fost indiferent fata de urmarile actiunilor sale, pe care le-a prevazut, punand in pericol participantii la trafic, lasand producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului si astfel ucigand-o pe victima cu intentie indirecta," acuza procurorii.

Anchetatorii precizeaza ca pe 17 februarie 2020 a fost sesizat Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva a inculpatului pentru savarsirea infractiunilor de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mario uirgulescu arestare, #Mario Iorgulescu beat, #Mario Iorgulescu cocaina , #magistrati
Comentarii