Procuror trimis in judecata: Cum e cineva impotriva lui Basescu, cum i se face dosar

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 21:384772 citiri
Procuror trimis in judecata: Cum e cineva impotriva lui Basescu, cum i se face dosar
Foto: Adevarul

Trimis in judecata saptamana trecuta, procurorul sef al Curtii de Apel Galati, Dinu Galca (foto), a fost monitorizat de SRI timp de mai multe luni. In interceptari, acesta isi exprima convingerea ca daca cineva ia pozitie impotriva lui Traian Basescu imediat i se face dosar, dandu-l exemplu pe Victor Alistar, presedintele Transparency Romania.

In stenogramele publicate de Adevarul se poate citi cum procurorul il considera pe Ioan Vida, fostul presedinte al Curtii Constitutionale, un "purcelus" care "joaca cum i se canta" si cum presedinta AMR, Mona Pivniceru, poreclita "Sofia Vicoveanca", ar face parte dintre "dobitocii" din magistratura.

In ceea ce il priveste pe Victor Alistar, acesta ar fi fost "inhatat" pentru ca a luat pozitie impotriva sefului statului. "Cum ia impotriva lui Basescu cineva o pozitie, cum ii face dosar", a declarat Galca intr-o conversatie cu Valeriu Capatana.

Dinu Galca a fost trimis in judecata, saptamana trecuta, fiind acuzat de sase fapte de coruptie, printre care trafic de influenta si santaj. Cu nicio luna inainte de a fi deferit Justitiei, Galca a cerut pensionarea. El a beneficiat insa de clementa CSM care a respins cererile DNA de a fi sanctionat disciplinar acuzatiile aduse.

Cotidianul Adevarul anunta ca va publica mai multe dezvaluiri din care reiese ce interventii a facut Dinu Galca in justitie, cum a intervenit in musamalizarea unui accident rutier produs de un magistrat constantean si cum a beneficiat de pe urma presupuselor fapte de coruptie.