Procuroarea care l-a favorizat pe Boldea, exclusa din Magistratura

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 19:53 1798 citiri
Foto: Arhiva

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratura pentru abateri disciplinare a Mihaelei Aghenitei, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea.

Decizia a fost luata marti de catre procurorii CSM, potrivit agentiei Agerpres.

Anterior, aparusera informatii conform carora fosta procuroare Mihaela Aghenitei, in varsta de 58 de ani, ar fi fost sedusa de Mihail Boldea, cu multi ani mai tanar decat aceeasta, astfel incat fostul deputat sa scape basma curata in fata legii.

Mihail Boldea a respins acuzatiile potrivit carora ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Aghenitei. Fostul deputat a declarat in fata judecatorului ca nu s-ar fi uitat la o femeie de 58 de ani chiar daca este procuror DNA, insa "alta era treaba daca aceasta ar fi avut 25 de ani".

"Domnule judecator, eu sunt barbat, dumneavoastra sunteti barbat, credeti ca m-as uita eu la o femeie de 58 de ani, chiar daca este procuroare DNA? Daca ar fi avut 25 de ani, alta era treaba. E o nebunie ce se intampla. Eu mi-am luat secretara batrana tocmai pentru a nu se inventa povesti pe seama noastra.

Femeia asta doar mi-a luat declaratii. Se spune ca m-ar fi favorizat pe mine. Cu femeia aia m-am cunoscut in arest. Credeti ca eu ma duc cu escorta in birou sa fac prostii?", declara Boldea, in fata unuia dintre judecatorii Curtii de Apel Iasi, la audierile din aprilie.

Boldea: Credeti ca m-as uita la o femeie de 58 de ani, chiar daca e procuror?

Se pare ca procuroarea Mihaela Aghenitei, de la Parchetul Tribunalului Braila, care a fost detasata temporar la DNA Galati si care este cercetata pentru favorizarea infractorului, ii oferea lui Boldea informatii confidentiale din dosarele pe care le instrumenta, iar fostul deputat ii dadea instructiuni privind modul in care sa actioneze in cadrul anchetelor.

In dosarul in care este cercetata Aghenitei se arata ca aceste lucruri aveau loc ca urmare a "relatiei sentimentale" dintre cei doi.

Boldea a fost trimis in judecata, la sfarsitul lunii iunie 2012, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News