O familie grav afectată de șantier cere în justiție oprirea imediată a lucrărilor la A10 și daune de peste 100.000 de euro VIDEO

Autor: N.G.
Joi, 26 August 2021, ora 15:53 26373 citiri
Rampa drumului județean este construită foarte aproape de proprietatea familiei din Sâncrai

Constructorul lotului 2 din autostrada Sebeș - Turda (compania greacă Aktor) și CNAIR au fost dați în judecată de o familie care este afectată grav de șantierul autostrăzii în zona localității Sâncrai.

Locuința familiei ar urma să rămână fără drum de acces în curte după ce va fi finalizată supratraversarea autostrăzii de către un drum județean. Reclamanții au cerut printr-o ordonanță președințială suspendarea imediată a lucrărilor și instalarea unor panouri antizgomot și antipraf.

Ordonanța preșidențială s-a judecat, dar magistratul de la Judecătoria Aiud a stabilit pronunțarea doar pe data de 16 septembrie 2021. Până atunci, lucrările la rampa drumului județean vor fi cel mai probabil finalizate.

Traseul drumului judeţean a fost mutat cu câţiva metri faţă de vechiul amplasament, astfel încât rampa de coborâre de pe pasajul ce va supratraversa autostrada va fi la câţiva metri de poarta de acces în curtea locuinţei.

Proprietarii casei din Sâncrai solicită în instanţă, într-un alt proces, daune materiale şi morale în valoare de peste 100.000 de euro. Acţiunea înregistrată în 22 iulie 2021 la Judecătoria Aiud nu a primit termen de judecată.

Stadiul lucrărilor la lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda a trecut de 90%. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au transmis de mai multe ori că tronsonul de 24 de kilometri dintre Alba Iulia şi Aiud va fi gata până la sfârşitul acestui an. Deschiderea circulației este așteptată de miile de șoferi care sunt obligați să seta zilnic peste o oră în traficul de pe DN1, între Aiud și Alba Iulia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News