Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Probleme pe Autostrada Soarelui - accidente in lant, raniti, circulatia oprita

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 19:40
9543 citiri
Probleme pe Autostrada Soarelui - accidente in lant, raniti, circulatia oprita
Foto: obiectiv.info

Autostrada Soarelui (A2) a fost inchisa, sambata seara, din cauza conditiilor nefavorabile, pentru cei care nu au anvelope de iarna, din cauza ninsorii.

Traficul pe Autostrada Soarelui a fost oprit, iar mai multe masini au fost blocate, dupa ce din cauza ninsorii si a poleiului s-au inregistrat mai multe accidente.

Aproximativ 20 de masini s-au ciocnit din cauza poleiului de pe carosabil, intre localitatile Lehliu si Drajna.

In decurs de jumatate de ora s-au produs trei accidente rutiere pe A2, in zona judetului Calarasi, opt persoane fiind ranite, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Calarasi, Ovidiu Tataranu.

Pana la ora 20:00 pe A2 nu au intervenit niciun fel de utilaje de deszapezire.

Ulterior, Centrul Infotrafic al Politiei Romane a anuntat ca in intervalul 20.00-21.00 circulatia rutiera va fi oprita pe Autostrada Bucuresti-Constanta.

"Masura a fost luata pentru a permite utilajelor sa curete suprafata carosabila, precum si pentru siguranta participantilor la trafic", precizeaza sursa citata.

Masinile care nu au anvelope de iarna nu au voie pe autostrada

Centrul Infotrafic a precizat, in jurul orei 19.00, ca "din cauza conditiilor meteo nefavorabile, traficul rutier este restrictionat pe autostrada A2 pentru autovehiculele care nu sunt echipate pentru a circula in conditii de iarna".

Lgislatia rutiera interzice circulatia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna.

De asemenea, CNADNR a emis o informare in care recomanda participantii la trafic sa foloseasca rutele alternative DN 3 Bucuresti-Lehliu, respectiv DN 3A Lehliu-Fetesti.

Politia Romana anunta sambata seara ca traficul este ingreunat pe A2 Bucuresti - Constanta si ca ninge viscolit intre kilometrii 12 si 105.

"Din cauza carosabilului ud si a temperaturilor in scadere este posibil sa se formeze polei. Conducatorii auto sunt rugati sa circule cu mare atentie si sa respecte semnalele politistilor rutieri", preciza Centrul Infotrafic, pe site-ul oficial.

Ninge viscolit si pe autostrada Bucuresti-Pitesti (A1), iar intre kilometrii 11 si 36 stratul de zapada masoara 1-2 centimetri pe benzile de urgenta, dar se imprastie material antiderapant, conform Infotrafic.

De asemenea, se circula ingreunat pe numeroase artere rutiere din zonele aflate sub atentionarea meteorologica de lapovita si ninsoare.

Politistii ii avertizeaza pe soferi ca in scurt timp va aparea si poleiul, din cauza temperaturilor in scadere.

"Recomandam insistent tuturor conducatorilor auto aflati in trafic sa manifeste prudenta, sa ruleze cu viteza redusa, sa pastreze distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte si sa evite efectuarea depasirilor", mai arata sursa citata.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Autostrada Soarelui inchisa, #A2 accidente vreme, #ninsori circulatie autostrada , #accidente rutiere
Comentarii