Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > interne
A   A   A

Probleme la un centru de examen din Alba. Se verifica camerele video dupa ce un parinte a reclamat ca profesorii ar fi dat subiectele rezolvate

Probleme la un centru de examen din Alba. Se verifica camerele video dupa ce un parinte a reclamat ca profesorii ar fi dat subiectele rezolvate
Colegiul National "Avram Iancu" Campeni, Foto: cnaicampeni.reteauaedu.ro
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Alba fac verificari la un centru de examen de la Campeni, dupa ce au fost sesizate nereguli la probele de Evaluare Nationala.

Sunt verificate imaginile video si audio de monitorizare a salilor de la centrul de examen de la Colegiul National "Avram Iancu" Campeni. Mama unei eleve a reclamat faptul ca unii profesori supraveghetori ar fi distribuit in sali subiectele rezolvate la Matematica. Aceeasi situatie ar fi fost si la proba de Romana. Candidatilor le-ar fi fost permis sa vorbeasca si sa copieze la examen.

Potrivit alba24.ro, intr-o sesizare inregistrata la ISJ Alba in 22 iunie, supraveghetorii "au dat ciornele de la un candidat la celalalt pentru a se inspira, (...) atat la limba si literatura romana, cat si la matematica", iar "profesorii organizatori si supraveghetori le-au permis candidatilor sa vorbeasca si sa copieze, dar nu in ultimul rand sa introduca subiectele rezolvate in salile de examen".
Parintele care a transmis sesizarea sustine ca fiica sa este olimpica si ca se simt nedreptatiti ca "s-a lasat sa se copieze si sa se ajute intre ei (candidatii - n.r.)". De asemenea, a cerut masuri legale din partea ISJ, pentru "a verifica frauda" si "dascalii care vor fi gasiti vinovati sa fie destituiti din functia de conducere si din invatamant".

"Conducerea ISJ Alba a inceput o ancheta interna, iar, daca vor fi sesizate fapte de natura penala, ne vom adresa autoritatilor abilitate", au transmis reprezentantii ISJ Alba.
Facebook ShareTweet
 Luni, 29 Iunie 2020, ora 18:16
 Autor:N.G.

 Articol citit de 10537 ori

Citeste si: