Impresionanta poveste de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip. Cum s-au cunoscut cei doi

Vineri, 09 Aprilie 2021, ora 15:23
10126 citiri
Impresionanta poveste de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip. Cum s-au cunoscut cei doi
Micuta printesa Elisabeta avea 8 ani, iar Philip, 13 ani cand s-au intalnit prima data Foto/Hepta

Elisabeta si Philip erau veri prin alianta si s-au intalnit pentru prima data la nunta printesei Marina a Greciei si a Danemarcei cu printul George, ducele de Kent.

Micuta printesa Elisabeta avea 8 ani, iar Philip, 13 ani.

Trei ani mai tarziu, s-au intalnit a doua oara. In mai 1937, Elisabeta si Philip au participat la incoronarea tatalui printesei, Regele George al VI-lea.

A fost doar un concurs de imprejurari cand Elisabeta si Philip s-au intalnit din nou, in iulie 1939. Ea avea acum 13 ani si vizita Colegiul Naval Regal in Dartmouth, Devon, impreuna cu parintii si cu sora ei. Philip avea 18 ani si se inrolase cu doi ani mai inainte la aceasta scoala, scrie life.ro.

In timpul vizitei regale, Philip a fost cel care a asigurat turul colegiului, dar asta pentru ca ceilalti doi cadeti propusi facuse oreion.

A fost dragoste la prima vedere, in special pentru tanara Elisabeta care acum deschidea ochii in lume si care dupa aceasta vizita a inceput sa-i scrie scrisori lui Philip si sa pastreze o fotografie a chipesului cadet langa patul sau.

Chiar daca Philip coresponda cu Elisabeta, el nu se gandea la aceasta poveste decat ca la o "diversitate amuzanta", initial.

Philip a fost invitat la petrecerea de Craciun organizata de familia regala in 1943 la Windsor Castle.

Regele George al VI-lea avea mici indoieli asupra lui Philip - nu doar ca nu avea o stabilitate financiara, dar era considerat si putin "necioplit".

Cu toate acestea, in 1947, Philip a primit permisiunea regelui George de a o cere de sotie pe Elisabeta. Totul s-a intamplat in Scotia, iar inelul a fost creat de insusi printul Philip care a renuntat chiar si la titlul sau, devenind Philip Mountbatten. Bineinteles ca Elisabeta a raspund: "Da!".

Cu o noapte inainte de nunta, regele George al VI-lea i-a acordat o serie de titluri precum cel de duce de Edinburgh, conte de Merioneth si baron de Greenwich.

Cu 4 copii si o flota de nepoti si stranepoti, casatoria dintre cei doi este considerata cea mai lunga casnicie regala din istorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
Priveghi cu vedete pentru Costel Corduneanu. Maneliști celebri vor cânta în memoria liderului celui mai de temut clan interlop din Moldova
VIDEO
Priveghi cu vedete pentru Costel Corduneanu. Maneliști celebri vor cânta în memoria liderului celui mai de temut clan interlop din Moldova VIDEO
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort. În...
#deces, #printul philip, #Elisabeta a II a , #Printul Philip