Primul urs din județul Prahova care va fi ucis prin decizia autorităților. Animalul este considerat imposibil de stăpânit

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 22:40 4203 citiri
Urșii au devenit o obișnuință pe străzile orașului Comarnic FOTO Facebook

Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență din orașul Comarnic, județul Prahova, au luat decizia sacrificării unui urs pe care l-au catalogat extrem de periculos pentru locuitori.

"În CLSU s-a aprobat extragerea ursului care a rănit grav un cetățean al orașului nostru în seara zilei de vineri, 24 septembrie!", se arată într-o comunicare făcută publică în seara zilei de duminică, 26 septembrie.

Forul local, condus de primarul localității, a profitat de o ordonanță de urgență aprobată recent în România, la sfârșitul lunii iulie 2021, la inițiativa Ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Prevederea legală vizează intervenția în cazul urșilor care ajung în intravilanul localităților.

În spiritul ordonanței, intervenția în cazul urșilor se face „gradual”, extragerea prin împușcare fiind meționată în cazul în care „siguranţa şi securitatea cetăţenilor sau a bunurilor sunt puse în pericol”.

În pasul 1, ursul trebuie îndepărtat prin diverse mijloace.

Treapta următoare este tranchilizarea și relocarea.

La ultima etapă este prevăzută "extragere prin eutanasiere sau împușcare".

Ursul aprobat pentru lichidare a rănit grav un bărbat de 45 de ani într-o zonă greu accesibilă din Comarnic. Localnicul a fost transportat de urgență la spital cu ”traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto-parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept”.

Atacurile urșilor sunt o obișnuință în Comarnic, unde incidente grave care implică oameni atacați sunt semnalate în fiecare săptămână.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News