Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > proteste
A   A   A

Primul protestatar de la Universitate care a castigat un proces cu Jandarmeria

Primul protestatar de la Universitate care a castigat un proces cu Jandarmeria
Foto: Antena 3
Diana Iftodi, una dintre tinerele participante la protestele din Piata Universitatii de la inceputul anului trecut, a castigat procesul cu Jandarmeria, dupa ce a dovedit in instanta ca fortele de ordine au comis un abuz.

Potrivit Antena 3, Jandarmeria este obligata sa-i plateasca femeii daune morale de 5.000 de lei. Diana Iftodi a fost amendata pentru ca ar fi scandat trivial, impreuna cu un grup de protestatari.

Ulterior, tinerii au fost dusi la o sectie de politie, iar dupa cateva ore, toti cei opt au plecat cu cate o amenda de 1.000 de lei fiecare, pentru tulburarea linistii publice.

Diana Iftodi a contestat amenda in instanta si a castigat.

Protestele din ianuarie 2012 desfasurate in Piata Universitatii - la care au iesit in strada, mai multe zile la rand, sute de persoane - au inceput pe 13 ianuarie, in semn de solidaritate cu subsecretarul de stat Raed Arafat, protagonist al unui conflict public cu presedintele Traian Basescu, pe tema reformelor din Sanatate. In timpul evenimentelor, au avut loc ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 14:48

 Articol citit de 3468 ori

Citeste si: