Primele declaratii dupa alegerile din Republica Moldova. Igor Dodon: "Sunt pregatit pentru orice scenariu"

Duminica, 15 Noiembrie 2020, ora 21:45 6557 citiri
Igor Dodon este dat de sondaje ca invins in alegerile prezidentiale

Cei doi candidati la alegerile prezidentiale din Republica Moldova au facut primele declaratii dupa inchiderea urnelor de vot.

Igor Dodon, a declarat ca are incredere ca rezultatele alegerilor vor fi in favoarea sa, iar voturile adunate in tara vor depasi numarul celor din diaspora. "Avem o participare foarte mare in diaspora, o participare mare in stanga Nistrului. Nu vin cu aprecierie referitor la cum a avut loc acest scrutin. Primim semnale referitor la unele incalcari a votului din diaspora. Ma voi abtine sa dau apreciere. Sunt optimist cu privire la rezultatul acestui scrutin", a spus Dodon. Totusi, el sustine ca este pregatit pentru orice scenariu.

"O sa numaram toate voturile, vom iesi cu un mesaj dupa ce va fi clara situatia. Calculele noastre arata ca invingem in interiorul tarii cu o diferenta destul de mare, diferenta care ar putea sa acopere voturile din diaspora", a spus Dodon. Totodata, el a precizat ca este gata sa se aseze la masa negocierilor in cel mai scurt timp: "Spun cu responsabilitate ca eu si colegii mei vom face tot posibilul pentru a evita destabilizarea, pentru a ne aseza cat mai repede la masa de negocieri. In urmatoarele zile voi anunta schimbari serioase in politica interna a tarii".

After-poll-ul telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md si Institutul de Politici Public indica faptul ca Maia Sandu a obtinut 54,7% dintre voturi, iar Igor Dodon - 45,3%. Datele exit-pollului Intellect Group" si SPERO o fac, de asemenea, castigatoare pe Maia Sandu in alegerile prezidentiale cu 54,8% din alegatorii participanti la sondaj, iar pentru Igor Dodon - 45,2%.

Cititi si:

Maia Sandu se prefigureaza drept marea castigatoare a alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. Rezultatele exit-poll-ului

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News