Otelu Rosu: Primarul Simi, tocmai iesit din inchisoare dupa ce a fost prins cu spaga-n seif, candideaza pe listele PMP pentru un nou mandat

Vineri, 21 August 2020, ora 12:01
3583 citiri
Otelu Rosu: Primarul Simi, tocmai iesit din inchisoare dupa ce a fost prins cu spaga-n seif, candideaza pe listele PMP pentru un nou mandat

Iancu Simion - Simi vrea sa revina pe scaunul de primar al orasului Otelu Rosu, scaun pe care l-a pierdut chiar inainte de alegerile din anul 2012, dupa un dosar al DNA, fiind retinut atunci pentru fraudarea fondurilor APIA.

Iancu Simion - Simi a fost primar pentru cinci mandate, trei in comuna Glimboca si restul in orasul Otelu Rosu. Eliberat din inchisoare, Simi va candida la alegerile locale din partea PMP.

Fost sef PD-L la Caras Severin, Simi a fost arestat alaturi de alti primari si de fostul sef al APIA Caras Severin pentru ca in timpul guvernarii PD-L au fraudat fondurile europene pentru amenajarea pajistilor.

Investitiile erau inexistente, dar o parte din bani ajungeau la primari. Spaga primita de Simi a fost gasita de DNA in seiful acestuia de acasa.

Din investigatiile DNA a reiesit ca o parte din fondurile europene fraudate erau folosite pentru a cumpara voturi, noteaza pressalert.ro

Iancu Simion a facut trei ani de inchisoare in Penitenciarul Timisoara.

Nu a putut candida mai devreme

Iancu Simion - Simi deoarece a avut interdictie de a candida, valabila pana in 2018.

ANI l-a gasit in conflict de interese si a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara care l-a trimis in judecata.

In calitate de primar si presedinte al Comisiei de distribuire a locuintelor ANL, acesta a dispus in luna noiembrie 2010, intocmirea documentatiei de inchiriere a unui apartament ANL intre primaria Otelu-Rosu si el insusi, contractul de inchiriere, precum si fisa de calcul fiind semnate, in absenta sa, de catre viceprimarul orasului.

Ulterior, in luna decembrie, Iancu Simion-Simi a dispus incheierea unui contract de inchiriere pentru o alta locuinta ANL, intre primaria Otelu Rosu si viceprimarul orasului Otelu-Rosu, pe care l-a semnat, desi beneficiase anterior de foloase din partea acestuia.

Judecatoria Caransebes a decis printre altele: "in temeiul art. 71 alin. 2 C. pen. raportat la art. 64 alin. 1 lit. a) teza II si lit. b) C. pen., interzice inculpatului, pe perioada executarii pedepsei principale aplicate, urmatoarele drepturi: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. In temeiul art. 35 alin. 1 C.pen. aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a) teza II, lit. b) si lit. c) C. pen., pe o perioada de 2 dupa executarea pedepsei principale".

Procurorii au atacat sentinta la Curtea de Apel Timisoara, dar apelul a fost respins, sentinta Judecatoriei Caransebes ramanand definitiva.

Alegeri locale în Turcia. Politicianul de opoziție care vrea să-i dea o lovitură lui Erdogan
Alegeri locale în Turcia. Politicianul de opoziție care vrea să-i dea o lovitură lui Erdogan
Alegeri locale vor avea loc duminică, 31 martie, în cele 81 de provincii ale Turciei, iar Partidul Justiției și Dezvoltare (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdogan caută să recâștige...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Ionut simi, #caras severin, #PMP, #alegeri locale, #primar , #inchisoare
Comentarii