Primarul orasului Navodari, suspendat din functie

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 16:00
2111 citiri
Primarul orasului Navodari, suspendat din functie
Foto: ziuaconstanta.ro

Prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, a emis joi ordinul prin care primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, este suspendat din functie pana la incetarea masurii arestarii preventive a acestuia.

"Actul administrativ a fost emis in urma incheierii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care se dispune arestarea preventiva a inculpatului Matei Nicolae pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva, precum si emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului Matei Nicolae", afirma, intr-un comunicat, prefectul Constantei.

Potrivit acestuia, solutia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost comunicata Institutiei Prefectului-Judetul Constanta prin adresa inregistrata cu nr. 8893/10.09.2014.

Primarul din Navodari, condamnat la inchisoare pentru spaga

Radu Volcinschi informeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, in astfel de situatii atributiile primarului vor fi preluate de viceprimar.

"In caz de vacanta a functiei de primar, precum si in caz de suspendare din functie a acestuia, atributiile ce ii sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, dupa caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majoritatii consilierilor locali in functie. (...) In situatia prevazuta (...), consiliul local poate delega, prin hotarare, din randul membrilor sai, un consilier local care va indeplini temporar atributiile viceprimarului", precizeaza prefectul Constantei, adaugand ca ordinul emis poate fi atacat in instanta de contencios administrativ, in conditiile prevazute de lege.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei, acuzat de DNA de coruptie.

Conform DNA, Nicolae Matei este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata, o infractiune de la abuz in serviciu sub forma tentativei de dare de mita.

"Prejudiciul total care ar fi fost cauzat in dauna Primariei Navodari este estimat, in acest moment, la suma de 111.475.741 lei la care se adauga un potential prejudiciu de 5 milioane lei care s-ar fi putut produce ca urmare a schimbului de terenuri cu SC Dormarbib Group SRL", sustin procurorii.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#suspendare functie primar Navodari, #ordin suspendare prefect Constanta, #primar Navodari infractiuni , #infractiuni