Primarul din Navodari, arestat

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 16:522889 citiri
Primarul din Navodari, arestat
Foto: Evenimentul Zilei

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri, ca primarul din Navodari, Nicolae Matei (PSD), sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile, magistratii inlocuind astfel masura controlului judiciar impusa de Curtea de Apel Constanta.

Decizia de miercuri a instantei supreme este definitiva. Tribunalul Constanta a decis, in 30 august, ca primarul din Navodari sa fie cercetat sub control judiciar pentru fapte de coruptie, dupa ce in luna aprilie el a fost condamnat de aceesi instanta la trei ani si jumatate de inchisoare pentru dare de mita.

Primarul din Navodari, care vrea sa construiasca un drum asfaltat pe plaja, retinut

Nicolae Matei a fost retinut, in 29 august, pentru 24 de ore de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie, iar in 30 august a fost prezentat Curtii de Apel Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Instanta a decis atunci ca primarul din Navodari sa fie cercetat in libertate sub control judiciar. Hotararea nu a fost definitiva si a fost contestata de procurorii DNA la instanta suprema.

Conform DNA, in calitate de primar al orasului Navodari si de presedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Navodari, Nicolae Matei a decis reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate in intravilanul localitatii, pe malul Marii Negre, cu incalcarea legilor care reglementeaza desfasurarea acestei proceduri, dar si a dispozitiilor definitive si irevocabile ale instantei de judecata.

Moartea turismului? Primarul din Navodari vrea sa construiasca un drum asfaltat pe plaja

Astfel, Primaria Navodari a fost prejudiciata cu peste 96 de milioane de lei, reprezentand contravaloarea terenurilor respective, care au fost obtinute de catre persoane apropiate primarului.

De asemenea, Nicolae Matei mai este acuzat de procurorii DNA, printre altele, ca a vandut la un pret derizoriu trei terenuri in suprafata de 20 de hectare, 15 de hectare si 25 de hectare. Astfel, a fost provocata Primariei o paguba de peste 1,8 milioane de lei.

Comentarii
Ioan cel adevarat 2
rank 5
Ei tot Basescu e de vina ? Mazare si "fetitele" lui ce fac ? ..