Primariile primesc peste 1,3 miliarde de lei din fondul de rezerva al Guvernului pentru cheltuieli urgente

Vineri, 11 Septembrie 2020, ora 07:04
2965 citiri
Primariile primesc peste 1,3 miliarde de lei din fondul de rezerva al Guvernului pentru cheltuieli urgente
FOTO Guvernul Romaniei

Suma de 1,34 miliarde de lei a fost alocata de Executiv catre toate unitatile administrativ-teritoriale care au solicitat bani din fondul de rezerva al Guvernului pentru acoperirea unor cheltuieli urgente. Alte unitati administrativ-teritoriale, afectate de calamitati, au primit 20 de milioane de lei.

Seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, a afirmat ca, in sedinta de Guvern de joi, a fost adoptata o hotarare care prevede alocarea, pentru unele unitati administrativ-teritoriale aflate in dificultate ca urmare a producerii unor calamitati, a sumei de 20 de milioane de lei, din fondul de interventii aflat la dispozitia Guvernului.

Totodata, a fost aprobata o hotarare de Guvern pentru alocarea sumei de 1,34 miliarde de lei, pentru acoperirea unor nevoi urgente, pentru toate unitatile administrativ-teritoriale care au solicitat alocarea de sume din fondul de rezerva.

"Este vorba despre un efect al rectificarii bugetare recent adoptate si care in urma fondurilor alocate pentru echilibrarea cheltuielilor la nivelul unor unitati administrativ-teritoriale au existat solicitari pentru alocarea de sume din fondul de rezerva al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor urgente. Este o suma importanta alocata catre toate unitatile administrativ-teritoriale care au facut solicitari de alocare de bani din fondul de rezerva al Guvernului, este o alocare care nu discrimineaza in niciun fel, o alocare echilibrata la nivelul judetelor din Romania, in functie de marimea acestora, si pentru acoperirea cheltuielilor atat pentru inceperea anului scolar - asa cum am observat cu totii sunt numeroase achizitii pe care primariile trebuie sa le faca in acest moment, fie ca vorbim despre tablete, laptop-uri, materiale sanitare, achizitii care ulterior pot fi decontate din fonduri europene. De asemenea, este nevoie pentru unele unitati administrativ-teritoriale pentru acoperirea cheltuielilor efectuate in aceasta perioada atat ca efect al carantinarii si izolarii unor persoane la domiciliu", a explicat Danca.

El a spus ca aceasta "echilibrare" vine sa compenseze si reducerea de venituri suferita de multe primraii ca urmare a intreruperii unor activitati economice ale agentilor economici si deci a reducerii incasarilor de impozite si taxe locale.

Totodata, alocarea s-a facut pentru continuarea unor proiecte de investitii.

Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec:...
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#guvern, #bani, #Fondul de rezerva , #urgente