Primaria Capitalei va infiinta primul Centru Medical pentru persoanele dependente de droguri din Bucuresti

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 19:132231 citiri
Primaria Capitalei va infiinta primul Centru Medical pentru persoanele dependente de droguri din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Proiectul de Hotarare privind infiintarea unui centru medical specializat pentru persoanele din grupuri vulnerabile, persoane dependente de consumul de substante interzise.

Potrivit Municipalitatii, acest Centru Medical va fi primul astfel din Bucuresti si va functiona ca ambulatoriu al Spitalului Clinic de Boli Infectioase "Dr. Victor Babes".

"Noul centru va fi amenajat corespunzator scopului pentru care a fost infiintat, vor fi realizate investitii pentru amenjarea igienico-sanitara si va fi dotat si utilat cu echipamente adecvate.

Imobilul va avea o suprafata construita de minim 400 de mp, va trebui sa fie situat in vecinatatea mijloacelor de transport in comun, la maxim 5 minute de mers si va avea urmatoarea configuratie orientativa: receptie, cabinete de consultatie, cabinet de consiliere psiho-sociala, sala comuna, sala de mese, spalatorie, dormitoare, grupuri sanitare, bucatarie, vestiare", informeaza reprezentantii Primariei Capitalei.