Primar retinut pentru abuz in serviciu - a cumparat leagane de peste 800.000 de lei

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 14:391490 citiri
Primar retinut pentru abuz in serviciu - a cumparat leagane de peste 800.000 de lei
Foto: Arhiva

Primarul comunei doljene Tuglui, Paulica Neagoe, impreuna cu trei administratori de societati comerciale au fost retinuti, joi seara, de catre politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj pe baza de ordonanta de retinere pentru 24 de ore, fiind invinuiti de comiterea de infractiuni economice.

Potrivit IPJ Dolj, in perioada 2008 - 2012, primarul din Tuglui, prin procedura de achizitii directe de produse, a acceptat la plata facturi pentru produse si bunuri a caror valoare ar fi fost supraevaluata, preturile acestora depasind cu mult preturile existente pe piata la momentul efectuarii achizitiilor, platind din bugetul local suma totala de 815.800 lei. Politistii sustin ca prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plati ar fi de circa 450.000 lei, reprezentand diferenta dintre "sumele platite in mod nejustificat si costurile reale".

Primarul unei comune aradene, arestat pentru mita de 11.000 de euro

Achizitiile facute de primar au constat in diverse bunuri, precum complexe de joaca pentru copii, balansoare, leagane, indicatoare rutiere si de intrare/iesire localitate, pichete PSI, stingatoare PSI si au fost cumparare de la mai multe societati comerciale, doua dintre ele cu sediul in Potcoava, Olt, una cu sediul in Draganesti-Olt si o alta firma din Bailesti.

In cursul zilei de vineri, cei patru invinuiti urmeaza sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova cu propunerea de sesizare a instantei de judecata in vederea emiterii mandatelor de arestare preventiva.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News