Prima sefa a Sectiei Speciale si-a depus la CSM cererea de pensionare din magistratura

Luni, 05 Octombrie 2020, ora 08:59
9964 citiri
Prima sefa a Sectiei Speciale si-a depus la CSM cererea de pensionare din magistratura
Foto: Captura CSM

Procurorul Florena-Esther Sterschi de la Parchetul General, care a condus ca interimar timp de cateva luni celebra Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta drept Sectia Speciala (SS), si-a depus la CSM o cerere de pensionare din magistratura.

Cererea magistratului de eliberare din functie, prin pensionare, urmeaza sa fie pusa in discutie, de Sectia pentru procurori din CSM, pe data 6 octombrie. Florena-Esther Sterschi a condus ca interimar timp de cateva luni celebra Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta drept Sectia Speciala (SS). Este vorba de perioada octombrie 2018 - ianuarie 2019, imediat dupa operationalizarea structurii.

Ea a fost numita in aceasta functie la sfarsitul lunii octombrie 2018, de o comisie de concurs din CSM formata din judecatorii Lia Savonea, Nicoleta Tant si Mariana Ghena.

"Am, ca obiectiv, in primul rand operationalizarea acestei sectii. Vreau sa fie o sectie de elita pentru ca, fiind o sectie operativa si cu competenta exclusiva, mi-as dori sa fie de elita.

Dar si ocuparea posturilor de procurori si celelalte categorii de personal fara care nu ne putem desfasura optim activitatea, valorificarea potentialului personalului care va activa in aceasta sectie pentru ca indiferent de cat de bine este pregatit un manager, fara ajutorul colegilor nu poate ajunge la obiectivele propuse", spunea Sterschi, in interviul de la CSM.

Sterschi a candidat la inceputul anului 2019 la sefia Sectiei Speciale, dar a pierdut concursul in favoarea lui Gheorghe Stan.

In paralel, Sterschi a candidat si pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar a primit aviz negativ de la CSM.

Desi Tudorel Toader a insistat cu aceasta propunere, Klaus Iohannis a respins numirea.

In aprilie 2020, Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, solicita Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sa incuviinteze detasarea procurorului Florena-Esther Sterschi de la Parchetul General. Ulterior, magistratul si-a retras cererea de detasare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florena Esther Sterschi magistrati, #Florena Esther Sterschi csm, #Florena Esther Sterschi sectia speciala , #magistrati