Prima companie aeriana care va testa pasagerii de coronavirus inainte de imbarcare (Video)

Joi, 16 Aprilie 2020, ora 07:5912520 citiri
Prima companie aeriana care va testa pasagerii de coronavirus inainte de imbarcare (Video)
Foto: Twitter/@emirates

Compania aeriana Emirates a inceput sa testeze pasagerii de coronavirus, inainte de imbarcare.

Pasagerii din zborul de miercuri catre Tunisia au fost supusi unui test rapid de sange inainte de a pleca din Dubai, potrivit companiei aeriene. Rezultatele au fost disponibile in 10 minute, transmite Bloomberg.

Astfel, compania este prima din lume care a efectuat testele rapide de sange inainte de imbarcare. Emirates intentioneaza sa extinda procedura si la alte zboruri.

Pasagerii vor primi un certificat pe care il pot folsi la intrarea in tara de destinatie, pentru a dovedi ca nu sunt bolnavi de COVID-19.

Etihad Airways, o alta companie aeriana din Emiratele Arabe Unite, intentioneaza sa implementeze dispozitive self service fara atingere pe aeroportul din Abu Dhabi, pentru a identifica pasagerii cu probleme medicale, inclusiv etapele incipiente ale coronavirusului.

Aceste teste pot linisti cat de cat pasagerii. Companiile aeriene de pe tot globul au fost nevoite sa opreasca zborurile din cauza restrictiilor si a lipsei de cerere, in timpul pandemiei. Asociatia Internationala a Transportului Aerian estimeaza ca industria poate pierde in acest an peste 300 miliarde de dolari.

B.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News