Prima arestare in dosarul deputatului Cristian Rizea - un om de afaceri a ajuns dupa gratii

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 20:40
5854 citiri
Prima arestare in dosarul deputatului Cristian Rizea - un om de afaceri a ajuns dupa gratii
Foto: Ziare.com

Omul de afaceri Lucian Coltea, cetatean american, a fost arestat preventiv, miercuri, in dosarul in care deputatul Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis propunerea procurorilor DNA si au dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile a lui Lucian Coltea, decizia putand fi contestata in termen de 48 de ore.

Potrivit DNA, Rizea a primit bani de la Coltea pentru a interveni la nivelul a doua autoritati, astfel incat omul de afaceri sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din Bucuresti.

Cristian Rizea, la mana Parlamentului - DNA cere retinerea si arestarea deputatului PSD

Potrivit DNA, pe 2 decembrie 2009, "potrivit unei intelegeri anterioare, Cristian Rizea a primit de la inculpatul Lucina Coltea, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, RAPPS si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna".

Pentru a ascunde provenienta sumei de 300.000 de euro primita de deputat ca obiect al traficului de influenta au fost intocmite patru contracte de imprumut false.

Rizea mai este acuzat ca a incercat sa influenteze doi martori din dosarul in care era cercetat de procurorii anticoruptie.

"In cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, Cristian Rizea i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", se mai arata in comunicatul DNA.

Lucian Coltea este acuzat de savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si spalare de bani in forma continuata (doua acte materiale).

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut, miercuri, sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a lui Cristian Rizea pentru de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Lucian Coltea arestat preventiv, #om afaceri arestat Cristian Rizea, #om afaceri cetatenie americana Rizea, #Cristian Rizea DNA , #arestare