Presedintele TVR da socoteala in Parlament

Luni, 15 Octombrie 2007, ora 09:22 707 citiri

Comisiile reunite de cultura din Parlament audiaza luni, de la ora 14.00, membrii Consiliului de Administratie (CA) al TVR, inclusiv presedintele-director general al postului public, Alexandru Sassu, in legatura cu difuzarea inregistrarii cu Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan.

Postul public de televiziune a difuzat miercuri seara, in "Jurnalul TVR", mai multe inregistrari audio si video cu fostii ministrii ai agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, din care reiese ca Decebal Traian Remes primeste un plic in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro.

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Senat, Adrian Paunescu, a declarat joi ca va invita la discutii membrii CA al TVR deoarece postul public de televiziune a incalcat limitele neutralitatii. Adrian Paunescu a mai declarat ca este interesat de capacitatea CA de a judeca si de a preveni un derapaj al televiziunii publice. Mai multi parlamentari din Comisiile de cultura au declarat joi ca jurnalistilor de la TVR nu li se poate imputa difuzarea inregistrarii si ca vina pentru ca inregistrarile au devenit publice apartine celor care le-au trimis postului public.

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat joi, referitor la inregistrarea transmisa in "Jurnalul TVR" de miercuri seara, ca difuzarea nu a reprezentat un demers jurnalistic corect si ca, prin modul de formulare a comentariului, sensul informatiei a fost deformat de catre autorul si realizatorul stirii. El a mai spus ca postul public nu ar fi trebuit sa difuzeze imaginile si ca difuzarea unor inregistrari similare nu este corecta si legala pana la lamurirea situatiei.

Directorul Directiei Stiri a TVR, Rodica Culcer, a declarat joi, in cadrul "Jurnalului TVR" de la ora 19.00, ca televiziunea publica nu difuzeaza ultimele inregistrari cu ministrul Decebal Traian Remes pentru ca i se interzice pe cale ierarhica. Intrebata, la finalul interventiei sale in jurnal, daca este de acord ca postul sa difuzeze partea a doua a inregistrarii cu ministrul Decebal Traian Remes, care era pregatita in regie, Rodica Culcer a raspuns "seful nostru a spus ca nu".

Comisia de Etica si Arbitraj a TVR a decis vineri, in urma unei intruniri, sa-i invite marti la audieri pe Rodica Culcer, directorul Directiei Stiri, si pe jurnalistii responsabili de difuzarea inregistrarii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News