Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Un milion de euro, despagubiri pentru familia preotului Gavril, mort in cumplitul accident de la Cornu Luncii

Vineri, 07 Mai 2021, ora 10:50
6851 citiri
Un milion de euro, despagubiri pentru familia preotului Gavril, mort in cumplitul accident de la Cornu Luncii
Preotul si una dintre fetitele sale au murit intr-un accident FOTO Monitorul de Suceava

Familia preotului Petru Gavril, care si-a pierdut viata in cumplitul accident din ziua de Sf. Parascheva a anului 2017, va avea de primit despagubiri substantiale din partea firmei de asigurari.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca membrii familiei preotului au de primit circa un milion de euro, cu mentiunea ca solutia este executorie, dar nu definitiva. De altfel, firma de asigurare, cea care ar trebui sa plateasca sumele stabilite de instanta, a atacat cu recurs solutia de la Curtea de Apel Bucuresti, scrie Monitorul de Suceava.

O decizie finala in acest dosar se va lua la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cinci oameni au murit pe 14 octombrie 2017, dupa un accident de o violenta rara, eveniment provocat de un sofer baut, care a murit, la randul sau, in urma impactului.

Au plecat spre Biserica Sf. Parascheva, dar nu au mai ajuns

Preotul Petru Gavril, in varsta de 35 de ani, slujea din anul 2011 la Biserica din satul Lamaseni, comuna Radaseni. Tanarul preot avea patru copii, cu varste de la 3 la 10 ani.

In ziua de Sf. Cuvioasa Parascheva, preotul a tinut slujba de la biserica, iar apoi a oficiat pomenirea mortilor, la cimitirul din sat. Andrei Mihai, epitrop casier la Biserica din Lamaseni, s-a despartit de parinte sambata, in jur de ora 16.00, dupa ce au terminat randuiala de la cimitir.

Dupa o zi grea, preotul Petru Gavril nu a avut nici o ezitare in a pleca spre Iasi, de unde urma sa se intoarca in aceeasi noapte, pentru ca duminica dimineata sa fie din nou la slujba, la Lamaseni. Preotul a plecat impreuna cu sotia, cei patru copii, sora parintelui si sotul ei.

La un sfert de ora dupa ce au plecat, un accident teribil avea sa se intample.

Nenorocirea s-a petrecut pe DN 2E, drumul care leaga Falticeni de Gura Humorului, intre Cornu Luncii si Radaseni. Un sofer a patrus pe contrasens si a intrat in masina preotului cu 130 km la ora.

Masina in care se aflau cei opt oameni din familia preotului a fost aruncata in afara drumului, iar cealata a ramas pe carosabil, transformata intr-un morman de fiare.

Patru persoane au murit pe loc, iar al cincilea, o fetita in varsta de sase ani a preotului, a murit in drum spre spital.

La Spitalul Judetean Suceava au ajuns sotia preotului, Maria, si ceilalti trei copii: un baiat de 3 ani si doua fete, una de 8 si una de 10 ani.

Soferul vinovat a murit si el. Probele recoltate cu ocazia autopsiei au stabilit ca barbatul avea o alcoolemie de 2,32 la mie, acesta fiind probabil si principalul motiv care a dus la tragedia de acum mai bine de trei ani.

O mașină în care se aflau cinci copii și un adult a fost strivită de un copac, în Bistrița-Năsăud
O mașină în care se aflau cinci copii și un adult a fost strivită de un copac, în Bistrița-Năsăud
Un copil a suferit răni uşoare, fiind transportat la spital, după ce un copac a căsut pe maşina în care se afla alături de un adult şi de alţi patru copii, în localitatea Mureşenii...
UPDATE Accident grav în Dolj, unde două mașini s-au ciocnit, iar una a luat foc. O femeie de 35 de ani a murit
UPDATE Accident grav în Dolj, unde două mașini s-au ciocnit, iar una a luat foc. O femeie de 35 de ani a murit
ISU DOLJ a anunțat că un grav accident rutier a avut loc, joi, 28 martie, în judeţul Dolj, unde două maşini s-au ciocnit, iar una a luat foc. Cinci persoane aflate în autoturisme vor fi...
#accident, #preot mort, #suceava, #Cornu Luncii , #accident