Un preot care intra in sectiile ATI pentru a tine slujbe la capataiul bolnavilor de COVID: "Este un fel de intalnire cu iadul"

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 09:23
2740 citiri
Un preot care intra in sectiile ATI pentru a tine slujbe la capataiul bolnavilor de COVID: "Este un fel de intalnire cu iadul"
Preotul Marcel Radut Seliste FOTO Digi 24

Marcel Radut Seliste, preot la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, este unul dintre preotii care intra periodic in sectiile ATI pentru a le tine slujbe bolnavilor de COVID-19.

Potrivit Digi 24, preotul marturiseste ca in sectia ATI a ascultat povesti apasatoare, dar spune ca nicicand nu a fost mai greu ca in ultimul an.

"Va marturisesc ca este un fel de intalnire cu imaginea iadului. Un iad in care sunt totusi niste fiinte care lupta pentru a-i salva pe cei aruncati in acest iad, pe bolnavii infectati cu acest coronovarirus. Sunt colegii mei, medicii si asistentele care lupta in fiecare pentru a-i salva pe acesti bolnavi", a declarat preotul, potrivit sursei citate.

Marcel Radut Seliste a mai declarat ca, asa cum medicii apeleaza la stiinta pentru a salva viata bolnavilor, si el trebuie sa fie acolo ca sa-i incurajeze pe oameni sa lupte cu virusul si sa le vindece ranile sufletesti aduse de aceasta boala.

"Este extrem de greu sa porti acel costum. Eu il port 2-3 ore cat stau in ATI Covid-19, dar ma gandesc la colegii mei care stau cel putin opt ore in acel costum si mai trebuie sa faca si procedurile medicale. Va spun ca e cumplit!", a mai declarat preotul.

Potrivit Digi 24, preotul a fost marcat de intalnirea cu un pacient tanar care a pierdut lupta cu boala. "M-a marcat profund intalnirea duhovniceasca in spovedanie si impartasanie cu un om tanar. Cu un anumit zel de pregatire, un inginer IT-ist, care din care pacate a apelat prea tarziu la ajutorul medical. A venit cu plamanii foarte afectati. Si a avut totusi vointa sufleteasca sa solicite preot, m-am prezentat, s-a marturisit, un om care a luptat pana la capat cu boala, un om pentru care s-au facut eforturi dar, din pacate, a venit... prea tarziu", a mai marturisit preotul, care este decis sa se vaccineze.

Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Fiul fotbalist al Dianei Șoșoacă a fost dat afară de o rivală politică
Diana Șoșoacă, unul dintre cei mai controversați oameni politici, acuză că fiul ei, Andrei Georgescu, a fost dat afară de la ACSO Filiași la ordinul actualului primar din Craiova, Lia...
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
#preot, #Craiova, #Spitalul Judetean, #ATI, #spital , #spitale