Preot, despre tragedia de la Suceava: "Niciodata nu i-am inteles pe preotii care tin mortis sa boteze copilul prin afundare totala"

Luni, 01 Februarie 2021, ora 13:15 8496 citiri
Reactia unui preot dupa tragedia de la Suceava FOTO Pixabay

Paul Palencsar, preot ortodox, a scris o postare pe Facebook, in urma incidentului de la Suceava, unde un bebelus a murit la scurt timp dupa botez, fiind scufundat total in cristelnita, unde a inghitit o cantitate mare de apa. El condamna aceasta practica, pe care o numeste "o incapatanare ce poate fi fatala".

"Niciodata nu i-am inteles pe preotii care tin mortis sa boteze copilul prin afundare totala, iar nu prin turnarea apei pe cap. Daca preotul e lipsit de experienta practica (chiar in ciuda experientei au fost accidente), aceasta incapatanare poate fi fatala.

Acum, nu mai botezam adulti, ca in epoca apostolica, ci prunci fragili, care se zbat pentru viata lor. Subiectii sfintei Taine a Botezului s-au schimbat. Sunt nou nascuti. Chiar si o secunda de neatentie, ezitare sau nepricepere a preotului e mortala. Aici e pericolul.

Poate ar trebui ca Biserica Ortodoxa Romana, la nivel superior, sa analizeze toate cazurile de accidente si deces ale copiilor botezati in decursul timpului, astfel incat botezarea prin turnarea apei sa devina regula, nu exceptie. Deja foarte multi preoti o practica, tocmai din teama de a nu rani sau ucide pruncii botezati. (exista, din cate stiu, protocoale noi, dar multi preoti inca nu le-au adoptat)", a scris Paul Palencsar pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News