Premierul Ungariei, intampinat cu proteste in Transilvania: Viktor Orban, un dictator

Luni, 02 August 2021, ora 13:104648 citiri
Premierul Ungariei, intampinat cu proteste in Transilvania: Viktor Orban, un dictator

Vizita in Cluj a premierului ungar Viktor Orban a fost marcata de un protest. Vineri, zece tineri au protestat in zona Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca fata de prezenta la inaugurarea noului sediu a lui Viktor Orban.

Tinerii au declarat ca liderul ungar este "un dictator", scrie Mediafax.

Cei zece tineri se aflau pe trotuarul din fata Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca in momentul in care a ajuns masina premierului Ungariei. Tinerii afisau doua bannere, in limbile romana si maghiara, cu mesaje de cooperare multietnica.

Premierul ungar Viktor Orban, vizita privata in Romania

Pe bannere scria: "Cooperare multietnica, nu tensiune interetnica" si "Autonomia societatii civile".

Unul dintre acestia, Alex Bogus, a declarat ca gestul lor este unul de protest fata de prezenta la Cluj a lui Viktor Orban, pe care il considera un autocrat si un dictator.

"Suntem un grup de cetateni nemultumiti si ingrijorati. Inaugurarea liceului renovat din Cluj-Napoca este umbrita de prezenta lui Viktor Orban, un personaj autocrat si dictator. Directia pe care o ia Guvernul Orban este autoritara si dictatoriala si merge spre extrema dreapta. Vrem sa tragem un semnal de alarma aici, in Transilvania, unde traiesc romani si maghiari, care vor cooperare interetnica, si nu tensiuni", a spus Bogus.

Comentarii