Premierul se intalneste cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania. Ce se va discuta la intalnire

Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 10:39 1653 citiri
Florin Citu. FOTO Gov

Premierul Florin Citu se intalneste cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania la Palatul Victoria.

Primarii vor avea ocazia sa-si spuna nemultumirile si sa lamureasca o serie de probleme, inclusiv finantarea campaniei de vaccinare anti-COVID. Pe agenda mai sunt si alte subiecte. Intr-o interventie la Digi 24, primarul Buzaului, Constantin Toma, a explicat care va fi principalul subiect pe agenda de zi.

"Toate municipiile din Romania au ajuns deja la suma de peste 30.000 de euro pe achizitii directe si legea ne obliga sa facem licitatii. Guvernul trebuie sa rezolve problema asta. De asemenea, mai avem de recuperat sume de la Guvern. De exemplu sunt 200.000 de milioane de euro din ordonantele de trecut de la Guvern pe care trebuie sa le primim. Au dat o lege ca abonamentele elevilor sa fie platite de Guvern, dar tot de primarii sunt platite. La nivelul Municipiului Buzau avem de asigurat peste 1 milion si jumatate de euro pentru centrele de vaccinare. Va fi un an foarte greu", a declarat Toma.

Controversele sunt ceva mai vechi, iar primarii au reclamat faptul ca Guvernul Citu i-a abandonat si ii lasa sa plateasca din fondurile locale constituirea centrelor de vaccinare. Cel mai vocal a fost primarul Clujului, Emil Boc, care l-a atacat direct pe ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Emil Boc il ataca pe Vlad Voiculescu pe tema finantarii centrelor de vaccinare: "Ar insemna sa luam bani de la crese, de la bursele pentru elevi, de la sanatate, de la spitale"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News