Premierul nipon, vizita istorica in Romania: In ce mari proiecte investeste Japonia "cu toata daruirea"?

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 19:14
8869 citiri
Premierul nipon, vizita istorica in Romania: In ce mari proiecte investeste Japonia "cu toata daruirea"?
Foto: Administratia Prezidentiala

Premierul japonez, Shinzo Abe, in declaratia sa de la Palatul Cotroceni a evidentiat si relatia economica dintre cele doua tari, spunand ca tara sa se implica "cu toata daruirea" in proiectele de infrastructura din Romania.

"Axa centrala pentru consolidarea relatiilor dintre tarile noastre este constituita, desigur, de domeniul economic. De aceea, in aceasta vizita in Romania sunt insotit de liderii celor mai importante companii si intreprinderi japoneze. Pentru economia Romaniei, subiectul cel mai important este, fara indoiala, consolidarea infrastructurii, iar Japonia se implica cu toata daruirea in planul de realizare a accesului rapid dintre Bucuresti si Aeroportul International 'Henri Coanda', prin construirea Magistralei 6", a declarat premierul Abe.

Seful Guvernului de la Tokyo se afla intr-un turneu in Europa Centrala si de Est care cuprinde si Bulgaria, Serbia si Romania. Marti dupa amiaza, Shinzo Abe a fost primit de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Premierul Abe avea programata si o intalnire cu Mihai Tudose, insa dupa demisia acestuia intalnirea a fost anulata. Shinzo Abe a mers, in schimb, la Muzeul Satului.

In aceste conditii, la Palatul Victoria a mers o delegatie condusa de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, seful misiunii economice care s-a intalnit cu viceprim-ministrul Paul Stanescu.

"Aprofundarea relatiilor romano-nipone reprezinta o prioritate a componentei de politica externa din Programul de Guvernare, pe care ne dorim sa o promovam cu eficienta si va ramane un obiectiv constant al Romaniei indiferent de formula de guvernare de la Bucuresti", a declarat vicepremierul Paul Stanescu, potrivit unui comunicat.

Proiecte despre care s-a discutat in cadrul intrevederii au fost podul suspendat peste Dunare Braila - Tulcea, care va fi construit de catre o asociere de firme italiene si japoneze si pentru care a fost semnat contractul chiar luni, la Ministerul Transporturilor, dar si inceperea lucrarilor de constructie a magistralei de metrou M6 care va lega Bucurestiul de Aeroportul Henri Coanda si care va fi construit cu participarea unor firme nipone.

C.S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#premier Japonia vizita Romania, #Japonia investitii Otopeni, #Japonia investitii bani pod Dunare Braila , #vizita