Premiera nationala: Primul roman care a castigat in instanta dreptul de a fi scos din carantina institutionalizata

Vineri, 19 Iunie 2020, ora 17:21
9215 citiri
Premiera nationala: Primul roman care a castigat in instanta dreptul de a fi scos din carantina institutionalizata
Foto: Pixabay

Un maramuresean si-a castigat in instanta dreptul de a circula liber in Romania. El fusese pus in carantina institutionalizata dupa ce s-a intors din Germania si nu a respectat masurile de izolare la domiciliu.

Practic, el a fost cautat acasa, a doua zi de la revenira in Romania, de politie pentru a vedea daca respecta izolarea. Nu a fost gasit la domiciliu, ci la cativa kilometri de aceasta. Asa ca a fost dispusa carantinarea lui la Baia Mare, potrivit vasiledale.ro.

Numai ca maramureseanul a actionat in instanta toate institutiile implicate in gestionarea prevenirii raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Magistratii au admis cererea barbatului si au dispus incetarea carantinarii institutionalizate impuse pe 13 iunie.

"Dispune incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13 iunie 2020 si, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate. Fara cheltuieli de judecata. Executorie. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la pronuntare," este minuta instantei, publicata pe 18 iunie.

Asta inseamna ca desi decizia nu este definitiva, maramureseanul a putut iesi din carantina.

Potrivit vasiledale.ro, este vorba de o persoana din comuna Poienile de Sub Munte care se afla venise din strainatate si se afla pe lista persoanelor izolate la domiciliu.

"Politistii de la postul de politie Leordina au procedat la verificarea respectarii masurii de izolare la domiciliu si s-au deplasat la locatia declarata. Nu a fost gasit acolo, era doar sotia acestuia in respectiva locatie. Aceasta l-a sunat si i-a transmis ca este cautat si verificat de institutiile abilitate.

Persoana a revenit la locatia declarata, iar agentii de politie au intocmit procesul verbal de constatare, iar in conformitate cu procedurile stabilite si prevederile legislatiei in vigoare aceasta a fost introdusa in carantina institutionalizata. Persoana a contestat masura carantinarii institutionalizata la DSP (Directia de Sanatate publica - n.red.) si CJCCI (Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei - n.red.) care nu au aprobat iesirea, iar ulterior persoana a apelat la instanta de judecata, care i-a dat castig de cauza in prima instanta. CJSU Maramures va respecta decizia instantei de judecata", au declarat reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#proces carantina, #carantina institutonalizata, #proces roman carantina , #magistrati