Prefectul de Cluj, audiat in dosarul Apuseni - primul lucru pe care l-a facut in noaptea tragediei

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 21:10
3053 citiri
Prefectul de Cluj, audiat in dosarul Apuseni - primul lucru pe care l-a facut in noaptea tragediei
Foto: Transilvania Reporter

Gheorghe Vuscan, prefectul judetului Cluj, a fost audiat in calitate de martor, miercuri, la Parchetul Militar din Cluj, in dosarul referitor la tragedia aviatica din Muntii Apuseni, in care doua persoane au murit.

Vuscan a petrecut o ora si jumatate alaturi de procurori, timp in care a scris o declaratie de zece pagini, in care a detaliat actiunile sale din noaptea de 20 ianuarie, cand a avut loc accidentul, dar si din zilele urmatoarea, transmite Romania TV, care citeaza Agerpres.

"Era si normal sa se intample aceasta audiere, dupa ce aceasta cercetare a pornit de sus in jos. Ei, acum a ajuns la nivelul judetelor. Toti cei care au responsabilitati in Comitetul pentru situatii de urgenta probabil ca sunt chemati.

Nu mi-au cerut nimic altceva decat sa prezint cronologic modul in care ne-am implicat ca institutie. Incepand cu momentul in care a fost anuntat de chestorul Tudor Grindean, la 16:20, si pasii urmatori, pe care i-am facut evident", a explicat prefectul.

Tragedie aviatica in Apuseni: Prefectul de Cluj povesteste cum era sa moara in timpul cautarilor

Vuscan a mentionat ca primul lucru pe care l-a facut a fost mobilizarea politistilor din localitatile Belis si Marisel, pentru ca in acel moment nu se cunostea exact locul in care se afla epava avionului. Apoi, el a cerut interventia SMURD, a padurarilor, dar si implicarea primarilor din zona.

"Am vorbit si cu off-road-ul pentru ca primisem o informatie ca si ei sunt dispusi sa participe la cautari si au venit acolo de urgenta. Am vorbit la UPU sa ne asiguram ca totul e pregatit, deci lucrurile pe care le-am luat in celula de criza si dupa care m-am deplasat si eu acolo in jurul orei 18:40 si pana la momentul in care am ajuns sa gestionez imbarcarea ultimelor trei raniti, pentru care am discutat la acel moment si cu medicul Ziana Motora care era acolo", a continuat prefectul.

Tragedie aviatica in Apuseni: Modul in care au actionat autoritatile, pas cu pas - raport

Audierile vin in contextul in care un avion medical a aterizat fortat in Muntii Apuseni, iar doua persoane au murit, cinci oameni fiind raniti. Autoritatile au fost acuzate ca au intervenit prea greu in aceasta situatie, in circa sase ore, iar mai multi sefi de institutii si ministrul de Interne Radu Stroe si-au dat demisia.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Gheoghe Vuscan audiat Apuseni, #prefect Cluj audiat Apuseni, #prefect Cluj tragedie Apuseni , #Accident avion Apuseni