Prefectii nu mai au voie sa dea date despre pacientii cu coronavirus. Explicatiile Grupului de Comunicare Strategica

Sambata, 21 Martie 2020, ora 20:40 8372 citiri
Sursa: Grupul de Comunicare Strategica

Grupul de Comunicare Strategica a facut mai multe precizari dupa ce fostul premier Victor Ponta a publicat pe Facebook un ordin emis de MAI prin care prefectilor li se interzice sa mai comunice date locale referitoare la numarul de teste efectuate, numarul de pacienti depistati pozitiv si starea lor de sanatate.

Potrivit explicatiile Grupului de Comunicare Strategic, raportarea distribuirii pe judete a cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) nu indica prezenta persoanelor respective in comunitati, asa cum induce o astfel de raportare, intrucat aceasta raportare se realizeaza in functie de adresa de domiciliu.

"Potrivit protocolului medical, persoanele confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus sunt internate in spitalele speciale destinate unor astfel de cazuri pozitive, intr-un regim strict de izolare (ex: o persoana din Suceava este internata in Iasi).

De asemenea, si in privinta unei raportari care ar indica situatia internarilor in functie de unitatile spitalicesti, am constatat riscul de a genera confuzie pentru comunitatile respective si de a induce o perceptie distorsionata fata de situatia de fapt", precizeaza Grupul de Comunicare Strategica.

Acesta ar fi motivul pentru care autoritatile incerca sa "previna stigmatizarea si orice situatie care, la nivel local, ar genera comportamente sociale nejustificate", conchide sursa citata.

Sursa: Grupul de Comunicare Strategica

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com