Predoiu sustine Codul penal modificat: Dati-mi voie sa am alta parere decat Macovei (Video)

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 09:254302 citiri
Predoiu sustine Codul penal modificat: Dati-mi voie sa am alta parere decat Macovei (Video)
Foto: Arhiva

Catalin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidentiale, a precizat ca este de acord cu noul Cod Penal eleborat de Guvernul, in ciuda protestelor unui alt fost ministru al Justitiei, Monica Macovei.

"Sa-mi dati voie sa am o alta parere decat doamna Macovei. Eu ma raliez parerii unor alti specialisti de marca", a declarat Predoiu la B1 TV, potrivit Romania TV.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a cerut premierului Victor Ponta sa amane intrarea in vigoare a noilor Coduri, avertizand ca acestea "vor arunca justitia penala in aer de la 1 februarie 2014".

Macovei, catre Ponta: Amanati codurile, nu aruncati justitia penala in aer!

"Ponta minte cand spune ca CE cere prin MCV intrarea in vigoare a Codului penal si a Codului de procedura penala sambata, 1 februarie. Raportul MCV nu cere nimic in legatura cu data intrarii in vigoare, dimpotriva se refera la cererile DNA si DIICOT de modificare a prevederilor privind interceptarile si alte masuri de supraveghere. Prin urmare, Comisia mai degraba recomanda aceste modificari inainte de intrarea in vigoare a coduri lor", a explicat Monica Macovei.

Victor Ponta a mentionat, miercuri, ca nu se poate amana intrarea in vigoare a noului Cod Penal, pentru ca este unul dintre obiectivele asumate de tara noastra in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News