Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > proces
A   A   A

Povestea santajului in care a fost implicat procurorul care l-a interceptat pe Basescu

Povestea santajului in care a fost implicat procurorul care l-a interceptat pe Basescu
Avocatul Ioan Gliga sustine ca a fost fortat sa-si dea demisia din magistratura din cauza procurorului Marian Drilea, cel care a interceptat convorbirile dintre presedintele Traian Basescu si fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar.

In cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei, Gliga sustine ca ar fi fost santajat de Drilea si fostul ofiter SRI Daniel Diaconu.

"In primele declaratii, Diaconu a relatat pe larg in ce conditii a intocmit documentul cu care am fost santajat. El a fost cel care a spus ca impreuna cu Marian Drilea ar fi masluit documentul respectiv si l-au valorificat dupa aceea, in cadrul circuitelor oficiale", spune Ioan Gliga.

Acesta a fost titular pe postul de procuror, iar Marian Drilea i-a luat locul.
"Eu eram titular pe post, iar Drilea era procuror cu delegatie. Acesta a fost singurul motiv pe care eu am putut sa-l banuiesc ca ar fi stat la baza declansarii unui asemenea santaj. Dupa plecarea mea, el mi-a luat locul", a adaugat fostul procuror, implicat in dosarul falsificarilor de acte apartinand SRI.

Marian Drilea a fost pus sub acuzare in dosarul in care un fost ofiter SRI (tocmai nasul de cununie al procurorului) este cercetat pentru falsificarea unor acte strict-secrete.

Povestea acestei anchete, in care au fost implicati mai multi magistrati brasoveni, a inceput in 2006, cand sefii SRI Brasov au verificat un fiset al capitanului SRI Daniel Diaconu si au constatat ca documente clasificate au fost scoase din institutie.
Marian Drilea a fost audiat de procurori si a dat vina pe nasul sau "care impreuna cu sotia sa au pus la cale tot acest plan". In final, Daniel Diaconu a fost trimis in judecata si condamnat initial la trei ani de inchisoare cu suspendare, dar in recurs magistratii militari au incetat procesul penal.

Marian Drilea este cercetat pentru fals in declaratii. Procurorii au descoperit mai multi magistrati care aveau legaturi interzise cu serviciile de informatii.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 09:58

 Articol citit de 3686 ori

Citeste si: