Povestea emotionanta a unui caine din Suceava. A continuat sa pazeasca o casa timp de trei ani dupa ce i-au murit stapanii: "Este chel, slab, si fara dinti"

Sambata, 30 Ianuarie 2021, ora 15:184203 citiri
Povestea emotionanta a unui caine din Suceava. A continuat sa pazeasca o casa timp de trei ani dupa ce i-au murit stapanii: "Este chel, slab, si fara dinti"
Cainele a stat timp de trei ani printre daramaturile casei. Foto: Casa lui Patrocle - Animal Rescue

Un caine din Suceava a continuat sa pazeasca o casa chiar si la trei ani dupa ce i-au murit stapanii, credinciosul patruped fiind luat de iubitorii de animale pentru fi ingrijit la un adapost.

Cainele este cel mai bun prieten al omului, o stim de mii de ani, dar pana unde merge atasamentul lui fata de stapani aflam mai rar, scrie Monitorul de Suceava.

Un exemplu in acest sens este un caine din localitatea suceveana Tisauti, care a continuat sa pazeasca o casa chiar si dupa trei ani de la moartea proprietarilor.

Are peste 12 ani

Ramas singur, batranul caine, care are peste 12 ani, s-a salbaticit si a devenit agresiv, iar cand casa a fost cumparata de un nou proprietar, care a demolat-o, a continuat sa pazeasca daramaturile, refuzand sa plece de acolo.

Povestea lui a fost postata pe Facebook de reprezentantii Asociatiei Casa lui Patrocle, care au mers insotiti de jandarmi pentru a-l lua dintre gramezile de moloz si sticla sparta, ramase in urma demolarii casei, pentru a-l duce la adapostul de caini.

"Va ramane in grija noastra"

"Impreuna cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum ca intr-o gospodarie ai carei batrani au murit in urma cu vreo trei ani, a ramas cainele de izbeliste. Caine care ar musca si ar fi agresiv. Un caine batran de peste 12 ani, singur si salbaticit.

Lesne de inteles, caci sta acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hranit o ruda a batranilor in tot timpul asta, dar saptamana trecuta casa a fost vanduta. Noul proprietar a demolat casa batraneasca. Cainele a ramas acolo cuminte pe movila lui de moloz.

Si pare ca pazeste ce-a mai ramas din casa si din amintirile sale dintr-o alta viata alaturi de oamenii care l-au crescut", au povestit reprezentantii asociatiei de protectie a animalelor, care au intervenit cu promptitudine.

Batranul animal, ramas sa pazeasca o casa batraneasca care nu mai exista, a fost luat in ingrijire, fiind trimis si la medic, sa vada ce probleme de sanatate are.

"Chel, slab, fara dinti. Cam rautacios ce-i drept, dar de singuratate si teama. Mai are rost sa intrebam de ce nu s-a gasit un vecin, un om dintr-un sat intreg care sa-l adopte si sa-i poarte de grija? N-are sens.

Va ramane in grija noastra si nu-i va lipsi nimic. Multumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin si implicare!", au transmis reprezentantii Asociatiei Casa lui Patrocle, care s-au remarcat in timp cu mai multe actiuni de salvare a animalelor aflate in situatii limita.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News