Portiuni din Defileul Jiului s-au prabusit in albia raului

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 08:25
2906 citiri
Portiuni din Defileul Jiului s-au prabusit in albia raului
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Circulatia rutiera prin Defileul Jiului este extrem de periculoasa pe anumite portiuni din cauza terasamentului care s-a prabusit in albia raului. Asta dupa ce de ani de zile nimeni nu a mai consolidat in niciun fel artera rutiera, iar lucrarile de reabilitare inca nu au inceput.

Ani la rand, nimeni nu a consolidat in niciun fel artera din Defileul Jiului, iar acum, in pragul anotimpului ploios sta sa se prabuseasca. Si asta in asteptarea lucrarilor. Parlamentarii din Valea Jiului sustin ca licitatia a fost, insa, tinuta, iar in scurt timp vor incepe si lucrarile.

"Ceea ce este cert e ca lucrarile au fost licitate si va fi una dintre cele mai mari lucrari din Romania de la aceasta data, ce se va realiza de Compania Nationala a Drumurilor, mai precis, a doua lucrare ca valoare. In perioada imediat urmatoare vor incepe aceste lucrari efectiv in teren. Ea se va desfasura pe o perioada mai lunga de timp, pentru ca e una foarte complexa si nu voi permite ca in aceasta zona sa se faca lucrari de mantuiala. Trebuie sa facem o lucrare care sa tina 10, 20, sau chiar30 de ani", a precizat Cristian Resmerita, deputat PSD in colegiul de Vest Valea Jiului.

Artera rutiera din Defileul Jiului a cedat in cel putin doua locuri, din vina traficului greu si, in ultima perioada, bucati intregi de terasament au cazut in apa. Lucrarile de consolidare sunt absolut necesare si, daca nu se vor face in cel mai scurt timp, traficul ar putea fi intrerupt.

Pentru acest sector de drum, lucrarile de reabilitare constau in principal din: ranfonsarea sistemelor rutiere existente cu imbracaminte asfaltica, prin straturi si imbracaminti bituminoase. Totodata, in cadrul proiectului vor fi amenajate podete, se vor executa noi poduri si vor fi reabilitare podurile existente.

Valoarea estimata, fara TVA, a proiectului este intre 215.243.035 lei si 258.291.642 lei. Asta pentru ca valoarea estimata este de 215.243.035 lei, dar contractul da posibilitatea achizitionarii ulterioare de lucrari similare in valoare de maxim 43.048.607 lei. Lucrarile de reabilitare a DN 66, intre Petrosani si Bumbesti Jiu, trebuie finalizate in 48 de luni de la data atribuirii contractului. Adica timp de patru ani, Defileul Jiului va deveni astfel un santier, pe o portiune de 33 de kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Defileul Jiului alunecari terasament, #Defileul Jiului prabusit rau , #circulatie
Comentarii