Politistii s-au antrenat pentru o alerta cu bomba la Gara de Nord. Iata ce problema au constatat

Marti, 30 Mai 2017, ora 18:102778 citiri
Politistii s-au antrenat pentru o alerta cu bomba la Gara de Nord. Iata ce problema au constatat
Foto: Arhiva Ziare.com

Gara de Nord din Capitala a fost impanzita, marti, de politisti care au participat la o simulare de alerta cu bomba, ceea ce a paralizat traficul in zona la orele pranzului.

Peste 185 de lucratori ai MAI, intre care politisti, jandarmi si pompieri, au fost implicati in exercitiul de la Gara de Nord.

Doua colete suspecte au fost depistate de angajatii MAI, care au delimitat zona potential periculoasa, dupa care au neutralizat dispozitivele improvizate.

La exercitiu au participat atat lucratori ai Serviciului Pirotehnic al Politiei, cat si jandarmi, politisti locali sau lucratori ai SRI.

"Ne-a interesat sa realizam acest exercitiu pentru a vedea modul in care coopereaza toate fortele din cadrul MAI, impreuna si cu ceilalti parteneri cu atributii in domeniu, ma refer la SRI. Ne-a interesat foarte mult sa vedem posibilitatea de a actiona in situatia unui exercitiu, in conditii apropiate de ceea ce se intampla in contextul european", a declarat seful Politiei Transporturi, Marian Motoc.

"Sunt si lucratori de la SRI, am solicitat si sprijinul Politiei Locale, Politiei Capitalei, implicata cu lucratori din cadrul sectiilor din proximitatea Garii de Nord, Sectia 3, 4 si de asemenea Brigada Politiei Rutiere cu fortele exterioare Garii de Nord", a mai spus Motoc.

Motoc a aratat ca printre punctele slabe inregistrate la acest exercitiu se numara faptul ca in zonele delimitate au intrat si persoane neautorizate, ceea ce reprezinta un pericol pentru acestea.

Printre aspectele pozitive, Motoc a punctat ca lucratorii MAI au respectat pasii stabiliti conform procedurilor, precum si sprijinul media in transmiterea mesajelor catre populatie.