Politistii de pe litoral vor fi dotati cu aparate pentru depistarea consumului de droguri

Vineri, 10 Mai 2019, ora 18:444601 citiri
Politistii de pe litoral vor fi dotati cu aparate pentru depistarea consumului de droguri

Ministerul de Interne va introduce, in aceasta vara, in dotarea politistilor de pe litoral aparate pentru depistarea consumului de droguri.

Ministrul Carmen Dan a declarat, vineri, la Constanta, unde a avut o intalnire cu sefii structurilor MAI cu responsabilitati in gestionarea planului de siguranta si ordine publica in sezonul estival 2019, ca a urmarit, in principal, organizarea privind combaterea traficului si consumului de stupefiante.

Pentru combaterea acestui fenomen, vor fi introduse aparate pentru depistarea consumatorilor de droguri, similare etilotestelor, folosite pentru depistarea consumatorilor de alcool.

Ministrul de Interne a mai spus ca a cerut multa atentie in zona statiunilor de pe litoral si in special in zona cluburilor, "mai ales ca urmeaza o perioada aglomerata". "Sunt zonele vulnerabile care, va asigur, sunt cunoscute de structurile ministerului", a spus ea, precizand ca isi doreste sa vada rezultate in perioada urmatoare.

Totodata, Carmen Dan a mai spus despre traficul de droguri ca este "un motiv de ingrijorare", cerand si ajutorul organizatiilor neguvernamentale si al voluntarilor.

"Noi urmarim cu foarte mare atentie indicatorii statistici si nu vreau sa ascund faptul ca este un motiv de ingrijorare pentru toate autoritatile cu competente. (...) Profit de prilej sa solicit si ONG-urilor de profil sa ne sprijine si sa ne ajute. Avem deschidere sa colaboram si cu voluntari, tocmai pentru ca eu cred ca eforturile trebuie sa fie conjugate", a mai declarat ea, la finalul intalnirii de la Prefectura Constanta.