Condamnare dură pentru o femeie ce și-a ucis soțul polițist și i-a tranșat cadavrul. Ancheta a fost dificilă, după ce femeia a reușit să treacă testul poligraf

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 17:28 3913 citiri
Mariana Lupu este dusă la instanţă cu propunere de arestare preventivă FOTO : Adevarul

Și-a ucis soțul în urmă cu mulți ani însă abia acum judecătorii au decis condamnarea ei. Ucigașa a negat permanent crima însă a fost dată de gol de probele ADN.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în cazul Marianei Lupu, o brăileancă de 37 de ani, scrie Adevărul. Pe 26 octombrie, femeia a fost condamnată la 23 de ani de închisoare pentru omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de morminte. Judecătorii au obligat-o să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Crima din satul brăilean Lanurile a şocat comunitatea locală la acea vreme. Poliţistul brăilean Mihalache Lupu (56 ani) a dispărut, iar sora acestuia a anunţat dispariţia lui la Poliţie în decembrie 2016. Anchetatorii au stabilit ulterior că, pe 16 sau 17 decembrie 2016, pentru că nu s-a aflat nici acum data exactă a crimei, femeia l-ar fi ucis pe soţul său de 53 de ani, apoi a tranşat cadavrul şi l-a ascuns în diverse locuri din gospodărie.

Mariana Lupu a negat permanent că ar fi comis crima şi a fost chiar testată cu poligraful, dar a reuşit să treacă testul fără probleme. Rezultatele probelor ADN ar fi dat-o însă de gol. Procurorii susţin că bărbatul ar fi fost lovit în cap cu un baston tip tonfă până când a murit. La originea atacului extrem de violent ar fi stat gelozia.

Câinii de urmă nu au reușit să găsească trupul bărbatului

Un element la fel de ciudat este acela că la locuinţa din satul brăilean Lanurile (acolo unde soţii Lupu au locuit câţiva ani şi unde, se pare, s-a produs crima) a existat în februarie-martie 2017 o anchetă a criminaliştilor. Au fost folosiţi şi câini de urmă. Aceştia însă, nu au descoperit cadavrul, deşi până la urmă acesta a fost găsit acolo, tranşat, împrăştiat peste tot prin gospodărie: picioarele - în grajd, capul - în pod, alte părţi - în WC şi sub podeaua unei camere.

Explicaţia anchetatorilor este că în gospodăria abandonată (Mariana se mutase la mama ei din luna ianuarie a anului 2017, după ce, din ce spune ea, soţul o anunţase că a părăsit-o) era, la momentul anchetei, o mizerie cruntă şi că mirosurile degajate de gunoiul în putrefacţie şi de animalele moarte (cadavrul unei pisici, probabil moartă de foame, era într-o anexă) ar fi fi derutat câinii.

Iniţial, în urma indiciilor descoperite de procurori (mai ales faptul că actele şi telefonul mobil al bărbatului erau ascunse în WC), judecătorii de la Tribunalul Brăila au arestat-o preventiv pe Mariana Lupu, însă aceasta a continuat să declare că nu şi-a ucis soţul şi că habar nu are cum a ajuns cadavrul în locuinţă.

Până acum nu a fost găsită decât o parte din cadavrul bărbatului (lipsesc mâinile, mandibula, cea mai mare parte din torace şi abdomen). Bizară este şi expectativa de care a dat dovadă familia bărbatului (sora, nepoţii) în ceea ce-l priveşte.

Au reclamat posibila crimă la Poliţie încă din februarie 2017, dar nu au verificat locuinţa lui Mihalache Lupu decât în octombrie 2018 (la un an şi jumătate distanţă), prilej cu care au găsit bucăţile de cadavru.

Deşi a fost trimisă în judecată pentru o faptă extrem de gravă şi a fost condamnată în primă instanţă, Mariana Lupu a fost judecată în libertate, fiind plasată sub control judiciar. Marţi, 26 octombrie, poliţiştii au ridicat-o de acasă şi au dus-o la penitenciar, unde urmează să îşi ispăşească pedeapsa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News