Politia Capitalei: Nu starniti panica, nu sunt rapiti copii pentru prelevare de organe (Video)

Luni, 02 August 2021, ora 12:311860 citiri
Politia Capitalei: Nu starniti panica, nu sunt rapiti copii pentru prelevare de organe (Video)
Foto: Arhiva

Parintii care s-au speriat de avertismentele postate pe retelele de socializare, care anuntau ca au inceput sa fie rapiti copii pentru a li se preleva organe, au fost linistiti de Politia Capitalei care anunta ca sunt mesaje false.

"Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost inregistrate astfel de cazuri, nu au fost gasite persoane sau cadavre sau persoane in coma care sa prezinte lipsa unor organe interne si nicio persoana nu a formulat vreo plangere in care sa reclame rapirea vreunui copil", anunta Politia Capitalei prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com.

Mai multe persoane, sub protectia anonimatului, sustin ca au cunostinta despre rapirea unor copii, despre mutilarea acestora si despre faptul ca in diverse parcuri si paduri ar fi fost descoperiti fie decedati, fie in stare de coma, copii carora le lipseau o parte din organele interne.

"Facem apel la cei care primesc asemenea mesaje sa nu le redirectioneze catre alte persoane, aceste mesaje sunt false si nu fac altceva decat sa creeze o stare de panica nejustificata. Reiteram faptul ca, niciun aspect precizat in aceste mesaje nu este real. Totodata, in cazul in care luati cunostinta de producerea vreunei fapte de natura contraventionala sau penala, va rugam sa sesizati cea mai apropiata unitate de politie sau sa apelati numarul unic de urgenta 112.

Politia Capitalei va asigura ca nu se confrunta cu rapiri de copii si va solicita sprijinul in stoparea acestor mesaje", se mai arata in comunicat.