Pledoariile finale in dosarul fostului colonel SRI Dragomir, amanate din cauza protestului magistratilor

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 07 Februarie 2020, ora 11:46
5170 citiri
Pledoariile finale in dosarul fostului colonel SRI Dragomir, amanate din cauza protestului magistratilor
Foto: Facebook/ Daniel Dragomir

Protestul magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care au decis sa judece doar cauzele urgente, au dus la amanarea procesului in care fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, este judecat pentru mai multe fapte de coruptie.

Cazul a fost amanat pentru data de 13 februarie, ora 14.00. Procesul a fost repus pe rol dupa ce un complet format din doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita si Ovidiu Richiteanu, nu pot ajunge la o opinie comuna pe 30 ianuarie.

Asa ca a fost constituit un complet de divergenta. In dosar a intrat un al treilea magistrat, Mariana Constantinescu, care trebuie sa incline balanta in acest caz.

Instanta le-a pus in vedere sotilor Daniel si Marinela Zoica Dragomir sa se gandeasca daca la urmatorul termen vor sa dea declaratii in fata completului format din trei judecatori.

Iata mai multe detalii despre acest caz inedit - Judecatorii nu se pun de acord in procesul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir. Este chemat al treilea magistrat

Curtea continua protestul

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis joi in Adunarea Generala sa continue protestul din Justitie pana pe 18 martie, cand CCR discuta sesizarile Inaltei Curti si ale Avocatului Poporului referitoare la Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu.

Pe usile salilor de judecata din Palatul de Justitie, unde au sediul Curtea de Apel Bucuresti si judecatoria Scetorului 5, sunt afise in care se arata ca sunt judecate doar cauzele urgente.

Foto: Ziare.com

Este vorba despre un termen foarte mare, de aproape 6 saptamani, de la data sesizarii, in contextul in care adunarile generale ale judecatorilor de la mai multe instante, inclusiv de la curti de apel sau tribunale din tara, si-au suspendat activitatea si solutioneaza doar cauzele urgente.

Ce procese de judeca

Instantele judeca doar procesele urgente. Acestea sunt:

- In materie civila: ordonanta presedintiala, masuri asiguratorii, suspendare provizorie executare, rapiri internationale de copii, plasamente, adoptii, custodii publice, declarare ca indezirabili

- In materie penala: cauzele in care sunt inculpati sub imperiul masurilor preventive, cauze de competenta judecatorului de drepturi si libertati.

Pe de alta parte, sindicatele personalului auxiliar din Justitie s-au asociat protestelor initiate de magistrati. Astfel, programul cu publicul si activitatea grefierilor din mai multe instante si parchete a fost redusa.

Sursa: Ziare.com

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Daniel Dragomir coruptie, #protest justitie Dragomir, #Daniel Dragomir SRI , #DNA