UPDATE Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 este functionala. STS: "Transferarea si sincronizarea datelor s-a incheiat"

Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 18:21
10454 citiri
UPDATE Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 este functionala. STS: "Transferarea si sincronizarea datelor s-a incheiat"
Mesajul afisat pe platforma de programare dupa ora 16.00

Zeci de mii de romani incearca sa acceseze vineri, 15 ianuarie, platforma oficiala de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19.

UPDATE 18.15 Site-ul functioneaza cu sincope minore, dupa 3 ore de la debutul programarii etapei a II-a. Mesajul oficial al STS: "In acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibila si poate fi accesata la nivel national, in vederea programarii pentru vaccinare. Procedura de transferare si sincronizare a datelor si serviciilor din aplicatia utilizata pentru etapa 1 in aplicatia dezvoltata pentru etapa 2 s-a incheiat. Precizam faptul ca noua versiune a platformei a fost optimizata pentru a facilita inscrierea persoanelor vulnerabile - adulti peste 65 de ani si bolnavi de afectiuni cronice. Aplicatia are o interfata imbunatatita, care sa vina in sprijinul populatiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor si tuturor celor care doresc sa se vaccineze".

UPDATE 17.20 Platforma online functioneaza in continuare cu sincope, la 2 ore jumatate de la lansarea aplicatiei.

UPDATE 16.30 Serviciul de Telecomunicatii Speciale a transmis ca platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID este in curs de actualizare, nu s-a blocat din cauza numarului mare de utilizatori, ci pentru ca se face transferul serviciilor de pe platforma disponibila pentru etapa l pe varianta actualizata pentru etapa a ll-a. "Avand in vedere ca trecerea de la prima etapa s-a realizat incepand cu orele 15,00, in acest moment se realizeaza transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibila pentru etapa 1 pe varianta actualizata pentru etapa 2. Facem precizarea ca platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numarului de accesari multiple, fiind in procedura de actualizare", informeaza Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) intr-un comunicat remis, vineri, presei.

Stire initiala:

Site-ul http://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este inutilizabil dupa mai bine de o ora de la debutul oficial al programarii pentru etapa a 2-a a vaccinarii anti-COVID-19 (ora 15.00, data de 15 ianuarie).

Potrivit mesajelor postate online de diverse persoane care au incercat sa acceseze site-ul, doar cativa oameni au reusit sa acceseze platforma in primele minute dupa ora 15.00 si sa se programeze.

Diverse erori la logare sau la pasii pentru programare apar pe site.

Mai mult, dupa ora 16.00, site-ul a afisat mesajul "Acum suntem in Etapa 2 din 3 a vaccinarii anti COVID-19. Programarea vaccinarilor este deschisa acum numai persoanelor juridice din domeniul sanatatii si social". Practic, accesul general al populatiei pare sa fi fost oprit temporar.

Lista de asteptare pe platforma de programare la vaccinarea anti-COVID. Cum va functiona noua optiune a site-ului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#programare covid, #vaccin COVID, #platforma programare vaccinare , #spitale