Plantatii de cannabis in valoare de 500.000 de euro si alte droguri, gasite de DIICOT in gospodariile unor valceni

Marti, 13 August 2019, ora 18:10
11147 citiri
Plantatii de cannabis in valoare de 500.000 de euro si alte droguri, gasite de DIICOT in gospodariile unor valceni
Foto: DIICOT

Culturi de cannabis cu o valoare estimata la 500.000 de euro, dar si alte droguri, telefoane mobile, laptop-uri si sume de bani au fost gasite si confiscate, marti, de procurori, in gospodariile unor barbati din Valcea, unde au facut perchezitii, potrivit unui comunicat de presa al DIICOT.

Un numar de 16 perchezitii domiciliare au fost facute, marti, in judetul Valcea, pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in trafic de droguri de risc.

Potrivit procurorilor, 14 suspecti, cu varste cuprinse intre 17 si 52 de ani, au format grupul infractional incepand din luna mai. Ei au infiintat cel putin cinci culturi de cannabis, pentru obtinerea unor cantitati importante de droguri de risc, pe care intentionau sa le comercializeze catre alte persoane.

"In urma cercetarilor efectuate in cauza, s-a retinut faptul ca cei doi lideri ai grupului infractional au racolat prin intermediari un numar de patru suspecti care pentru a obtine un castig financiar rapid, au acceptat ca incepand cu luna iunie 2019 sa infiinteze culturi de cannabis, constand in 150-200 plante, la imobilele detinute de catre acestia pe raza judetului Valcea. Aceste imobile erau situate in zone izolate si greu accesibile, pentru a evita depistarea activitatii ilicite desfasurate", se arata intr-un comunicat transmis de DIICOT.

Procurorii mai spun ca ingrijirea si cresterea plantelor a fost facuta de catre membrii gruparii, sub supravegherea celor doi lideri care ulterior au vandut drogurile in Ramnicu Valcea si in alte localitati.

La perchezitiile domiciliare, au fost gasite cinci culturi outdoor de canabis cu peste 668 de plante in diferite stadii de dezvoltare, 1,5 kilograme cannabis, 20 de comprimate ecstasy, doua tigarete confectionate artizanal, sapte grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 39 de telefoane mobile si 18 cartele SIM, cinci laptop-uri, trei stick-uri de memorie, doua carduri SD, suma de 400 de euro si 4.480 de lei, autoturisme si alte bunuri care vor fi confiscate.

"Cantitatea de cannabis rezultata de pe culturile astfel depistate este de cel putin 60 kilograme si urma sa fie comercializata de catre liderii gruparii la o valoare de piata de minim 500.000 euro", se mai arata in comunicatul citat.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Valcea vor fi duse, marti, pentru audieri, un numar de 16 persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#plantatii cannabis Valcea, #retea droguri Valcea , #trafic droguri