Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > turisti
A   A   A

Plaja salbatica de la Vadu, invadata de mii de turisti cu masini

Plaja salbatica de la Vadu, invadata de mii de turisti cu masini
Foto: ARBDD
Mii de masini si sute de corturi si rulote au ocupat, weekendul trecut, plaja salbatica de la Vadu.

Potrivit Administratia Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, nu mai putin de 8.000 de persoane, cu 3.000 de masini, au fost la sfarsitul saptamanii trecute pe plaja Vadu. Pe dunele de nisip au stat parcate autoturisme si au fost amplasate numeroase corturi. Au fost aplicate amenzi.

"Din pacate, multi dintre acestia nu au respectat regulile de acces intr-o arie protejata, astfel, sute de turisti au calcat cu masinile si rulotele vegetatia existenta in habitatele de interes comunitar si au campat pe plaja. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente si au aplicat amenzi. Reamintim ca zonele costiere naturale Vadu si Corbu fac parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si au statut de "Site Natura 2000" incluzand habitate specifice si specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european si mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie sa inteleaga ca este nevoie de un comportament responsabil fata de natura, respectand regulile de vizitare", au scris reprezentantii ARBDD intr-o postare pe Facebook, unde au postat si o serie de imagini.


ARBDD poate aplica amenzi contraventionale cu valori cuprinse intre 3.000 lei si 6.000 lei pentru persoane fizice si intre 25.000 lei si 50.000 lei pentru persoane juridice.
Facebook ShareTweet
 Luni, 29 Iunie 2020, ora 15:17

 Articol citit de 7251 ori

Citeste si: