Pintea: Inca doi copii au fost internati la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' cu diagnosticul stafilococ auriu

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 20:24
2839 citiri
Pintea: Inca doi copii au fost internati la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' cu diagnosticul stafilococ auriu

Inca doi copii diagnosticati cu stafilococ auriu au fost internati miercuri la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'', a anuntat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

"Avem urmatoarea problema acum, sunt bebelusi care au fost internati la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', deja DSP este de astazi la Maternitatea Giulesti, pentru ca acesti bebelusi au fost nascuti acolo, pentru a preleva probe, de altfel au si prelevat astazi dimineata probe, de a aduna documente, de a vedea exact ce s-a intamplat si daca sursa acelui stafilococ este maternitatea Giulesti. (...) Astazi au mai fost internati inca doi copii la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', diagnosticul tot stafilococ, asteptam din nou rezultatele de laborator", a afirmat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la Antena 3.

Inspectori sanitari ai Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, insotiti de medici epidemiologi, vor verifica, intre 8 si 15 mai, la Maternitatea Giulesti, respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea, precum si a normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale.

"Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa verifice informatia aparuta la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie 'Panait Sarbu' din Capitala, dupa ce la Spitalul de Urgenta Copii 'Grigore Alexandrescu' au fost internati doi copii infectati cu stafilococ auriu. Copiii au fost nascuti in perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obstetrica Ginecologie 'Panait Sarbu'. Astfel, in perioada 08.05-15.05.2019, la cererea Ministerului Sanatatii, inspectorii sanitari ai DSPMB, insotiti de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile, vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea, precum si a normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale", informa luni MS intr-un comunicat de presa.

Trei bebelusi cu stafilococ auriu au fost internati in perioada sarbatorilor de Paste la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a declarat marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Raluca Alexandru.

Noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ la Maternitatea Giulesti, dupa criza de acum 6 luni

Bebelusii s-au nascut la Maternitatea Giulesti, insa nu au venit prin transfer la Spitalul "Grigore Alexandrescu", ci au fost adusi de acasa, potrivit Ralucai Alexandru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bebelusi stafilococ maternitatea Giulesti , #maternitate