Pintea, despre ancheta Colectiv: Arafat si Banicioiu mi-au reprosat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!

Duminica, 27 Octombrie 2019, ora 09:40
7000 citiri
Pintea, despre ancheta Colectiv: Arafat si Banicioiu mi-au reprosat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!
Foto: Arhiva Facebook/Sorina Pintea

Reprezenatiii victimelor incendiului de la Colectiv au inregistrat-o pe Sorina Pintea plangandu-se ca Raed Arafat si Nicolae Banicioiu au certat-o din cauza ca a prezentat instantei informatii fara sa ii intrebe in prealabil.

Raed Arafat este seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), iar Nicolae Banicioiu era ministrul Sanatatii in momentul in care a avut loc tragedia.

Jurnalistii de la Libertatea consemneaza faptul ca, pe data de 4 octombrie, un grup de reprezentanti ai victimelor din Colectiv a discutat, in sediul Ministerului Sanatatii, cu Sorina Pintea.

La un moment dat, o parte dintre supravietuitorii incendiului si rudele unor tineri decedati in club au intrebat-o pe Pintea de ce noua ancheta a Parchetului avanseaza atat de incet. In plus, ei i-au atras atentia ca "nici pana acum nu au ajuns la procurori documentele in care se vede ca nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor (transferul victimelor in strainatate - n.red.)".

Sorina Pintea le-a oferit interlocutorilor un raspuns halucinant: "Va rog eu frumos sa nu-mi mai spuneti de documente ca si asa mi-a reprosat si Banicioiu si Arafat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!".

Ministrul demis al Sanatatii nu a stiu ca respectiva conversatie este inregistrata. In consecinta, cand junalistii de la Libertatea au intrebat-o, telefonic, daca a declarat asa ceva, ea a dezmintit.

"Nu am spus asa ceva. Nici Nicolae Banicioiu, nici Raed Arafat nu au venit la mine. In general, reprosurile trec pe langa mine. Nu am discutat asa ceva cu grupul Colectiv, dar am discutat despre problema transferurilor in strainatate ale marilor arsi.

Este adevarat ca procurorii au solicitat documente legate de victimele de la Colectiv, insa nici nu am vazut ce s-a trimis, deoarece a fost treaba Juridicului si a Secretariatul General", a spus Sorina Pintea pentru Libertatea.

La randul sau, Raed Arafat a dezmintit pentru sursa citata ca i-ar fi cerut Sorinei Pintea sa il anunte inainte sa puna la dispozitia instantei probe din cazul Colectiv.

Reamintim ca, recent, tot jurnalistii de la Libertatea au dat publicitatii imagini care ilustreaza modul haotic in care autoritatile au intervenit, la Colectiv. In filme se vad chiar salvatori care injura mortii.

Cu privire la aceste aspecte, Raed Arafat a declarat ca va da detalii dupa campania electorala. Totodata, secretarul de stat a mai spus ca n-ar trebui sa ne suparam prea tare pe cei de la ISU, din cauza ca sunt "singurii pe care-i avem".

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#incendiu Colectiv Sorina Pintea certata Arafat, #Pintea Arafat incendiu Colectiv, #Pintea Arafat , #incendiu club Colectiv