Pfizer/BioNTech anunţă un vaccin împotriva variantei Omicron în martie 2022. Serul actual oferă "protecție parțială"

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 14:554300 citiri
Pfizer/BioNTech anunţă un vaccin împotriva variantei Omicron în martie 2022. Serul actual oferă "protecție parțială"
Persoană care se imunizează FOTO RO Vaccinare

Alianţa Pfizer/BioNTech anunţă că pregătește un vaccin adaptat variantei Omicron a SARS-CoV-2, care urmează să fie gata în martie 2022, relatează AFP.

Alianţa farmaceutică a anunţat tot miercuri, 8 decembrie, că actualul său vaccin împotriva COVID-19 este, de altfel, ”eficient în continuare” împotriva variantei Omicron a noului coronavirus - ”după vaccinarea cu trei doze”.

Varianta Omicron a fost raportată în 57 de ţări, cazurile de COVID-19 fiind în creştere în sudul Africii, inclusiv în Zimbabwe, iar numărul pacienţilor care necesită spitalizare este probabil să se mărească odată cu răspândirea acestei variante, a anunţat miercuri, 8 decembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters.

În raportul său epidemiologic săptămânal, OMS a indicat că este nevoie de mai multe date pentru evaluarea gravităţii bolii cauzate de varianta Omicron şi pentru a se afla dacă mutaţiile sale pot reduce protecţia oferită de imunitatea derivată din vaccin.

"Chiar dacă severitatea este egală sau poate chiar mai redusă comparativ cu varianta Delta, este de aşteptat ca numărul spitalizărilor să crească dacă oamenii se infectează şi să existe un decalaj de timp între o creştere a incidenţei cazurilor şi o creştere a incidenţei deceselor", potrivit OMS.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News