Apel la folosirea responsabilă a artificiilor: “Pot distruge vieți și locuințe”. Zeci de mii de români au semnat o petiție pentru interzicerea utilizării petardelor

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 10:59
2330 citiri
Apel la folosirea responsabilă a artificiilor: “Pot distruge vieți și locuințe”. Zeci de mii de români au semnat o petiție pentru interzicerea utilizării petardelor
Peste 50.000 de români au semnat petiția prin care se cere interzicerea vânzării petardelor FOTO Unsplash.com

O petiție prin care se cere interzicerea comercializării și folosirii petardelor în România a strâns peste 50.000 de semnături.

Prin acest demers, semnatarii atrag atenția asupra nenorocirilor produse accidental sau intenționat de oameni care au folosit în mod iresponsabil petardele.

”De ce trebuie ca mereu să așteptăm să se întâmple atâtea nenorociri ca să luăm măsuri? De ce nu putem face ceva încât să le prevenim, să le stopam cât mai avem ocazia? Azi poate ție nu ți s-a întâmplat nimic, mâine la fel, deci practic nu te deranjează. Ești dispus să aștepți ziua în care vei avea de suferit din cauza lor? Va fi prea târziu din păcate. Adulți, copii, animale....atâtea victime căzute prada din cauza unor persoane iresponsabile, fără nici un strop de discernământ. Se poate face "spectacol" și folosind DOAR artificii. Comercializarea și folosirea pentru și de către persoanele fizice să fie doar în cazul artificiilor cu flacăra rece (care nu sunt periculoase). Restul tipurilor de artificii să fie folosite exclusiv de către persoane autorizate și doar în locuri special amenajate.

Haideți să nu mai fim indiferenți și nepăsători! Decese și persoane rănite pe șosele, decese și persoane rănite în incendii.....e cazul să adăugăm și petardele la rubrica cauza? Depinde doar de noi ce și cum va fi MÂINE!!!

CEREM INTERZICEREA COMERCIALIZĂRII ȘI FOLOSIRII PETARDELOR DE ORICE FEL, PE ÎNTREG TERITORIUL ROMÂNIEI!!!” este textul petiției semnată până duminică, 19 decembrie, de 51891 de persoane.

Una dintre victimele petardelor, o tânără din București, a povestit pe Facebook prin ce a trecut în timpul revelionului de anul trecut când locuința ei a fost parțial distrusă de incendiul provocat de vecinii care au aruncat artificii la întâmplare.

”Știrea de acum doua zile despre blocul care a ars în Constanța a ajuns deja la majoritatea dintre voi..

Însă despre incendiul pe care l-am trait și noi, anul trecut, de Revelion, știu doar prietenii apropiați.

Artificii aruncate de vecini între blocuri sau poate chiar de la balcoanele de vizavi, au aterizat în balconul nostru.

Eram plecați de acasă și am lăsat un geam deschis. Focul s-a declanșat rapid, iar balconul a ars ca o torță. Au sosit trei autospeciale în câteva minute, care au evacuat toți vecinii în mijlocul nopții.

Pentru toti cei implicați, a fost un coșmar și nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost dacă focul ar fi ajuns și la alte apartamente… Noi am scăpat cu un balcon și o camera distruse în totalitate și cu pereți afumați în restul casei”, scrie Cătălina Vlădescu.

Postarea tinerei este un apel către prietenii săi virtuali cărora le cere să fie responsabili și să nu mai cumpere artificii sau petarde.

”Pentru mine, artificiile nu aduc noroc, ci doar nefericire. Pot distruge vieți și locuințe”, semnalează tânăra care își încurajează prietenii să semneze și ei petiția ”Fără petarde”.

Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Un incendiu violent a cuprins luni, 22 aprilie, o fostă moară dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Pompierii încearcă să stingă focul, echipajele au fost suplimentate. ”Un...
Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO
Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO
Presa rusă și canalele Telegram au raportat explozii în orașul Sevastopol din Crimeea ocupată, în dimineața zilei de duminică, 21 aprilie. Ulterior, rușii au afirmat că o navă a fost...
#interzicere petarde, #petitie, #petitie online, #petarde, #artificii Revelion, #incendiu , #petarde