Petarde și artificii ilegale, confiscate la graniță. Un cetățean german este anchetat

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 13:311161 citiri
Petarde și artificii ilegale, confiscate la graniță. Un cetățean german este anchetat
Obiecte pirotehnice ilegale FOTO: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Calafat și Giurgiu au descoperit 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetăţean german a încercat să le introducă în ţară, fără a deţine autorizaţiile necesare.

„În data de 01.12.2021, în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, cetăţeanul german, în vârstă de 53 de ani, care transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania. În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale. Persoana în cauză a declarat că bunurile îi aparţin şi că nu avea cunoştinţă de obligativitatea deţinerii autorizaţiilor necesare”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News